Πάτρα: Η Ανυποτάκτη πολιτεία για το λουκέτο στη Frigoglass

στην Κάτω Αχαΐα

Ανακοινώθηκε το κλείσιμο του εργοστασίου της Frigoglass στην Κάτω Αχαΐα. Προφανώς θα ανακοινωθούν λόγοι και «εύλογες» αιτίες. Κατά την εταιρεία, το εργοστάσιο κλείνει, «στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης του παραγωγικού της ιστού, που αποσκοπεί στην βελτίωση της κοστολογικής της δομής και στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητάς της»

Η ουσία είναι ότι 90 περίπου άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο.  Με τόσο συμπυκνωμένο, σε μόλις δύο γραμμές, δύο γραμμές κυνισμού και αδιάλλακτης προσήλωσης στο κέρδος, το επιχειρηματικό σχέδιο, κονιορτοποιεί την «ανάπτυξη» και τις διάφορες θεωρίες που κατά κόρον ακούσαμε στην πρόσφατη εκλογική περίοδο. Που θα τις ακούσουμε επίσης κατά κόρον στην προσεχή περίοδο των Βουλευτικών εκλογών.

Προφανώς, μπροστά στην «βελτίωση της κοστολογικής δομής», η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όπως τίποτα δεν μπορεί να κάνει και ο κ. Μητσοτάκης. Το ερώτημα είναι, τί μπορούν και τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Κόμματα της Αριστεράς, συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, η νέα και η παλιά Περιφερειακή Αρχή, ο νέος και ο παλιός Δήμαρχος της Δυτικής Αχαΐας, η Δημοτική Αρχή της Πάτρας. Ή ούτε αυτοί μπορούν;

Προφανώς η εξέλιξη αυτή, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Όλοι οφείλαμε να είμαστε πιο προετοιμασμένοι. Οι υπεύθυνοι φορείς, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης