Η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ προκαλεί ίλιγγο!

Τα νούμερα στον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα αλλά προκαλούν ζαλάδα. Στις 30 Ιουνίου 2012, δηλαδή περίπου 45 μέρες πριν μπει ο Ιβάν Σαββίδης επίσημα στον Δικέφαλο, το μετοχικό κεφάλαιο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ ήταν 7.610.753,40 ευρώ.

Σήμερα, πριν καλυφθεί η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ύψους 15.200.001 ευρώ) το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι 104.340.632,40 ευρώ.

Με απλά μαθηματικά ο Ιβάν Σαββίδης, μέσα σε λιγότερο από 7 χρόνια (τα κλείνει τον προσεχή Αύγουστο…) έχει βάλει στον ΠΑΟΚ 96.729.879 ευρώ μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου και έβαλε και άλλα 9.000.000 ευρώ με τη μορφή ομολογιακού δανείου, το οποίο κάποια στιγμή θα μετοχοποιήσει.

Αυτά σύνολο μας κάνουν 105.729.879 ευρώ και θα ξεπεράσουν τα 120.000.000 ευρώ όταν καλύψει και τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που εγκρίθηκε σήμερα (ύψους 15,2 εκ. ευρώ).

Ο καταχρεωμένος ΠΑΟΚ του 2012 (την προ Σαββίδη εποχή) έχει μετατραπεί μέσα σε λίγα χρόνια στην πιο εύρωστη οικονομικά ομάδα της Ελλάδας, χωρίς να χρωστάει πουθενά και σε κανέναν και έχοντας το μεγαλύτερο μπάτζετ στη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρωστάει πολλά μόνο σε έναν: στον Ιβάν Σαββίδη που έχει φέρει στην ομάδα πρωτοφανείς οικονομικές δυνατότητες, που δεν είχε ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία της.

Και αν κάποιοι νομίζουν ότι το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, το φετινό νταμπλ και τα τρία σερί Κύπελλα έχουν σβήσει τη δίψα και τη φιλοδοξία της οικογένειας Σαββίδης για διακρίσεις, τότε είναι πολύ γελασμένοι.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να εδραιώσει την κυριαρχία του στην Ελλάδα και να μπορέσει να φέρει και ευρωπαϊκές επιτυχίες. Και παράλληλα να μπορέσει να φτάσει σε ένα επίπεδο να είναι αυτάρκης και να μη χρειάζεται τις οικονομικές ενέσεις του Σαββίδη κάθε χρόνο. Αυτό είναι κάτι που το είχε θέσει ως στόχο και ο ίδιος ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ομάδας όταν είχε έρθει στον ΠΑΟΚ.

Προς το παρόν θα δώσει άλλη μια οικονομική ένεση (ύψους 15,2 εκ. ευρώ) για να καλυφθούν οι εταιρικές ζημιές και να κάνει ο ΠΑΟΚ όλες τις απαραίτητες κινήσεις ενίσχυσης μέσα στο καλοκαίρι ενόψει της νέας σεζόν, ώστε να μπορέσει να μπει επιτέλους στους ομίλους του Champions League και μετά να προσπαθήσει να κρατήσει σπίτι του και τους δύο ελληνικούς τίτλους που κατέκτησε τη σεζόν που πέρασε.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ