Αδέλφια καλλιεργούσαν 60 χασισόδεντρα

στα Χανιά

Έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο είχαν απομονώσει δυο νεαρά αδέλφια στο αγροτεμάχιό τους στην περιοχή του Βάμου Αποκορώνου στα Χανιά, για να καλλιεργούν μια αρκετά μεγάλη χασισοφυτεία μαζί με έναν συνομήλικο συνεργό τους.

Οι πληροφορίες για την «παράλληλη» καλλιέργεια κινητοποίησαν τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, οι οποίοι παρακολούθησαν διακριτικά τους δυο αδελφούς, έναν 23χρονο και έναν 22χρονο, όταν πήγαν μαζί με τον επίσης 23χρονο συνεργό τους στο χωράφι με Ι.Χ. αυτοκίνητο. Μόλις έφτασαν, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό με ανεμιστήρες, ηλιακό πάνελ και άλλα εξαρτήματα για να καλλιεργούν μέσα σε γλάστρες 60 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία ξεριζώθηκαν. 

Στα σπίτια των τριών νεαρών, βρέθηκαν συνολικά 42,96 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά ακριβείας που κατασχέθηκαν όπως και το Ι.Χ. αυτοκίνητο και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Διαβάστε επίσης