Τρία λάθη που κάνουν οι γυναίκες στη σχέση!

Ποια είναι λοιπόν τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι γυναίκες και πρέπει να αποφύγουν για να έχουν μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση, με τον σύντροφο αλλά και τον εαυτό τους;

Αγνοούν όσα τις πειράζουν πιστεύοντας πως θα αλλάξουν μαγικά

Συνηθισμένη συμπεριφορά στην αρχή της σχέσης όταν όλα μοιάζουν ρόδινα, ο έρωτας είναι πρωταγωνιστής και ο σύντροφος φαίνεται ιδανικός. Όσο περνούν λίγο οι μήνες, αρχίζουν να φαίνονται τα πρώτα ελαττώματα του συντρόφου και εκεί ξεκινά η ¨απομυθοποίηση¨. Πολλές γυναίκες όμως πιστεύουν λανθασμένα πως τα ψεγάδια του συντρόφου θα εξαφανιστούν στη συνέχεια μαγικά, καθώς θεωρούν πως εκείνες θα τον αλλάξουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει ποτέ, με αποτέλεσμα τα μικρά σημαδάκια που οι γυναίκες επέλεγαν να μην βλέπουν στην αρχή της σχέσης, να μετατρέπονται σε μεγάλα προβλήματα που οδηγούν σε καβγάδες και συχνά στον χωρισμό.


Επικεντρώνονται μόνο στη σχέση τους

Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την καλύτερη δυνατή σχέση με τον σύντροφό μας, δεδομένου πως η ισορροπημένη προσωπική ζωή είναι κρίσιμος παράγοντας για τη συνολική ευτυχία μας. Είναι λάθος όμως να εναποθέτουμε την ευτυχία μας μόνο στη σχέση με τον σύντροφό μας και να παραμελούμε την επαγγελματική μας ζωή, τις φιλικές μας σχέσεις ή τις αγαπημένες μας δραστηριότητες. Πολλές γυναίκες μετατρέπουν τη σχέση τους στο επίκεντρο της ζωής τους με αποτέλεσμα να μην έχουν καθόλου χόμπι και να εξαρτώνται συναισθηματικά πλήρως από τους συντρόφους τους.

Δεν εκτιμούν τις προσπάθειές του

Ένα ακόμη συχνό λάθος είναι να θεωρούμε τον σύντροφό μας δεδομένο και να μην δίνουμε τη σημασία που πρέπει σε όσα εκείνος μας προσφέρει. Μην ξεχνάτε λοιπόν να εκτιμάτε τα όσα κάνει για εσάς και να τον ενθαρρύνετε. Πείτε του ευχαριστώ, ανταποδώστε την έκπληξη που σας έκανε και βγάλτε από το μυαλό σας πως είναι καθήκον του να σας ευχαριστεί και να σας ικανοποιεί. 

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστε επίσης