Για το καλύτερο δυνατό ΑΕΚ, Προμηθέας, Περιστέρι

Με στόχο να διεκδικήσουν ο,τι καλύτερο μπορούν θα παραταχθούν στα play offs της Α1, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας Πατρών και το Περιστέρι. Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει των ημιτελικών του πρωταθλήματος, ο τεχνικός των Αχαιών, Μάκης Γιατράς δήλωσε:

«Είναι καταξίωση για την ομάδα η παρουσία της στην τετράδα. Η συνέχεια θα δείξει τι καταφέρνει η ομάδα.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετική ομάδα, όπως η ΑΕΚ, που κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, αλλά θα παλέψουμε για να προκριθούμε στους τελικούς».

Για την απουσία του Ολυμπιακού είπε: «Όλο αυτό δεν είναι καλό για το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά πρέπει να μείνουμε στους παρόντες κι όχι στους απόντες».

Ο αρχηγός της ομαδας Νίκος Γκίκας επισήμανε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή που νιώθουμε όλοι που έχουμε φτάσει ξανά στην τετράδα.

Φέτος έχουμε βάλει σαν στόχο το βήμα παραπάνω, θεωρητικά το έχουμε κάνει ήδη και έχουμε μπροστά μας μια σειρά αγώνων που είναι πιο βατή σε σχέση με πέρσι απέναντι στον Ολυμπιακό. Και εμείς και η ΑΕΚ νιώθουμε ότι υπάρχει ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό. Θα παλέψουμε για να κάνουμε δύο βήματα σε σχέση με πέρσι και να φτάσουμε στους τελικούς.»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, παρουσιάστηκε ευχαριστημένος για την πορεία της ΑΕΚ τη φετινή περίοδο μέσα από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν.

«Έχουμε τώρα την ευκαιρία να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους τελικούς και θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος. Έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλο, αλλά ξέρουμε πως πρέπει να βρούμε το ρυθμό μας σαν ομάδα. Αυτό θα κάνει τα παιχνίδια αυτά πιο μεγάλη πρόκληση», ανέφερε.

Ερωτηθείς για την απουσία του Ολυμπιακού, δεν θέλησε να επεκταθεί: «Εγώ δεν έχω πολύ μεγάλη πείρα από την Ελλάδα. Οι συνάδελφοί μου έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από μένα. Είναι δύσκολο να εκφράσω τι πιστεύω. Απλά θέλω να εστιάσω την προσοχή όλων στην ομάδα που εκπροσωπεί ο καθένας. Δεν θέλω να στρέψω αλλού την προσοχή».

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, είπε: «Έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας αλλά στα playoffs δεν σημαίνει τίποτα. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία και το μόνο που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το πρώτο ματς με τον Προμηθέα».

Τους στόχους του ήδη επιτυχημένου στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία φέτος, Περιστερίου, έθεσε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Έχουμε να παίξουμε με έναν αντίπαλο επιπέδου Ευρωλίγκας. Θέλουμε να είμαστε ομάδα, να είμαστε αξιοσέβαστοι και να προσπαθούμε κάθε στιγμή. Δεν μπορεί τώρα το Περιστέρι με 500.000 ευρώ μπάτζετ να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό. Είναι διαφορετικά τα μεγέθη. Το Περιστέρι έδωσε μια νέα πρόταση στο ελληνικό μπάσκετ, που λέει πως οι παρέες αν δουλεύουν πολύ μπορούν κάτι να κάνουν. Το ίδιο έκανε και ο Προμηθέας, ίσως με λίγα περισσότερα χρήματα. Είναι δύο ομάδες που επενδύουν στην παραγωγική διαδικασία».

Ερωτηθείς για το αν σημαίνει κάτι το γεγονός πως το Περιστέρι έχει νικήσει στην κανονική περίοδο τον Παναθηναϊκό, δήλωσε: «Είναι διαφορετικά τώρα. Όταν κερδίσαμε τους μεγάλους είχαν εστιάσει αλλού, με τις υποχρεώσεις τους στην Ευρωλίγκα. Τώρα ο Παναθηναϊκός περιμένει 20 μέρες να παίξει και είναι διψασμένος. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας, αλλά εμείς έχουμε αυτογνωσία. Ξέρουμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Είναι σαν να έχεις μια Ferrari και ένα Fiat. Όσο καλός οδηγός και να είσαι δεν μπορείς να καλύψεις τη διαφορά».

Για την απουσία του Ολυμπιακού είπε: «Όλοι θέλουν να είναι ο Ολυμπιακός στην Α1, είναι ομάδα με πολύ κόσμο και σεβασμό από όλους μας. Όμως το σημαντικό δεν είναι μόνο η βιτρίνα. Πείτε μου έναν παίκτη που βγήκε τα τελευταία 20 χρόνια από Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Σαν να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο που έχει καλούς σερβιτόρους, αλλά δεν έχει παραγωγή. Μπορείς να φας καλά και σε ένα κουτουκάκι. Το θέμα είναι ότι δεν βγάζουμε παίκτες. Και στην Α2 έχουμε… αναγέρωση».

Από την μεριά του, ο αρχηγός της ομάδας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, επεσήμανε: «Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες. Στην αρχή του πρωταθλήματος ήμασταν στην τελευταία θέση σαν πρωτοεμφανιζόμενοι και θέλαμε να σωθούμε νωρίς. Σήμερα βρισκόμαστε με όλες αυτές τις συγκυρίες που μας λυπούν όλους στην τετράδα και να αντιμετωπίζουμε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Θέλαμε να είμαστε στην τετράδα και να παίζουμε στην Ευρώπη. Το είχαμε από την αρχή σαν στόχο και χαίρομαι που τα καταφέραμε. Θέλουμε να απολαύσουμε τα ματς που έρχονται και να κερδίσουμε ότι μπορούμε».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ