Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους

"Το βράδυ στο Σύνταγμα θα είναι μια καλή δημοσκόπηση"

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την υποψηφιότητα Βέμπερ ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως και τις ενδεχόμενες συνέπειες των επιλογών των ψηφοφόρων. Πολιτικό τέκνο του Β. Σόιμπλε, Χριστιανοκοινωνιστής, ο Μ. Βέμπερ είναι μια επιλογή απειλητική για την Ελλάδα και τη συνοχή της Ευρώπης, δεν μπορεί να την εκπροσωπήσει, προειδοποίησε. Και εξέφρασε την έκπληξή του για το ότι τον «αγκάλιασε» πολιτικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά όχι όλοι του ΕΛΚ.

Αν εκλεγεί -σημείωσε με έμφαση ο Αλ. Τσίπρας- θα προσπαθήσει να μπλοκάρει τα μέτρα ελάφρυνσης, θα επιχειρήσει να επιβάλει σιδηρά δημοσιονομική πειθαρχία. Και ο Γιούνκερ είναι δεξιός, αλλά έχει κοινωνική αντίληψη, παρατήρησε εξάλλου ο πρωθυπουργός. Και, απευθυνόμενος στους πολίτες, ζήτησε να γίνει κατανοητό ότι τυχόν ψήφος στην ΝΔ είναι ψήφος στον Μ. Βέμπερ, είναι εντολή ακύρωσης της νέας οικονομικής πολιτικής και των μέτρων ελάφρυνσης.

Αντιθέτως, αν επαναβεβαιωθεί η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, τότε και ο ίδιος (ο κ. Τσίπρας) θα έχει το αντίστοιχο πολιτικό εκτόπισμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Δεν μπορεί να έχουμε πρόεδρο στην Κομισιόν έναν πολιτικό που κοιτά τις χώρες του Βορρά, είναι αδιανόητη η επιλογή της ΝΔ, κατέληξε.

Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους

Αν αποδοκιμάσει τα μέτρα ελάφρυνσης ο λαός, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσής τους, τόνισε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ και συνέστησε προσοχή στην αντιπολίτευση στο τι λέει, υπογραμμίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν δεσμεύεται για τη 13η σύνταξη.Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, διαβεβαίωσε εξάλλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω πακτωλό χρημάτων».

Στον αντίποδα, οι προκάτοχοί του που είχαν, όπως ανέφερε, τη δυνατότητα να μοιράζουν χρήματα δεξιά αριστερά. Μας κατηγορούν εκείνοι που έφτασαν τα ελλείμματα σε δυσθεώρητα ύψη, αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια, που έκαναν αθρόες προσλήψεις, κατήγγειλε επί λέξει ο Αλ. Τσίπρας.

Το βράδυ στο Σύνταγμα θα είναι μια καλή δημοσκόπηση

Το βράδυ στο Σύνταγμα θα είναι μια καλή δημοσκόπηση: είπε ο Αλ. Τσίπρας.  Νωρίτερα είχε παρατηρήσει ότι η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο ήταν μεγαλύτερη από εκείνην της ΝΔ στην Αθήνα. Είναι και η πλατεία ένα δείγμα, είπε επίσης, και αφού προηγουμένως είχε πει ότι το βράδυ των εκλογών κρίνονται όλοι: ο ίδιος, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι δημοσκόποι.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλάσιες και τριπλάσιες συγκεντρώσεις από τους αντιπάλους του, οι οποίοι με αυτές τις καιρικές συνθήκες πηγαίνουν σε κλειστά γήπεδα, παρότι υποτίθεται προηγούνται. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει..., συμπέρανε. Κληθείς να πάρει θέση σε τελευταία δημοσκόπηση που εμφανίζει το κόμμα του να υπολείπεται από την ΝΔ κατά 7,8%, την συνέκρινε με προηγούμενη που ήταν πίσω κατά... 17,8% Ως εκ τούτου, είναι μια προσπάθεια προσέγγισης της πραγματικότητας, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη για 7ήμερη εργασία και ρόλο γυναίκας

Επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας, για τα όσα εκείνος είπε -όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός- για την επταήμερη εργασία και το ρόλο της γυναίκας. Η 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων ισχύει από τη δεκαετία του '50 και άρα, αυτό δεν συνιστά καμία καινοτομία. Συνεπώς το επιτελείο Μητσοτάκη υποβιβάζει τον πρόεδρο της ΝΔ, ισχυριζόμενο ότι εννοούσε 7ήμερη λειτουργία και όχι 7ήμερη εργασία. Είπε μια θέση του ο άνθρωπος, ανέφερε κατά λέξη ο κ. Τσίπρας, θέση που έχουν και κάποιοι ακραίοι του ΣΕΒ αλλά και το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, στο οποίο πήγε και ανέπτυξε τις επίμαχες θέσεις, συμπλήρωσε.

Ταυτοχρόνως τον κατηγόρησε για συντηρητικά στερεότυπα όσον αφορά το ρόλο της γυναίκας. Όπως υποστήριξε, η ΝΔ καλύπτει και το φιλελεύθερο χώρο, και για το χώρο αυτό τέτοιες απόψεις συνιστούν μεγάλη οπισθοδρόμηση.

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι στην οικογένειά του ο κ. Μητσοτάκης έχει άλλα γυναικεία πρότυπα, συμπέρανε: Ακόμη χειρότερα αν έχεις εσύ άλλα πρότυπα αλλά προωθείς πρότυπα του '60 και τη Μαίρη Παναγιωταρά.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να φορολογήσει από το πρώτο ευρώ, επιπτώσεις σε αγρότες και χαμηλά εισοδήματα

Παίρνοντας αφορμή από την πρόκληση που του απηύθυνε ο Κυρ. Μητσοτάκης για το αφορολόγητο, ο Αλ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να κάνει λόγο για ριζική διαφορά και στο θέμα αυτό. Κάλεσε δε, τους πολίτες να αναλογιστούν τι σημαίνει η πρόταση του πολιτικού του αντιπάλου για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, στους αγρότες και τα χαμηλά εισοδήματα.

Τελικώς, συγκρούονται δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης