Κυριάκος Μητσοτάκης για επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή και Πανεπιστημιακό άσυλο

Το ζήτημα της ασφάλειας έθεσε ως προτεραιότητα ο πρόεδρος της ΝΔ

Αδιανόητο χαρακτήρισε αυτό που έγινε με την εισβολή του Ρουβίκωνα στην Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ότι οι τελευταίες επιθέσεις έχουν «ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο».

«Ο φρούραρχος της Βουλής έπρεπε να έχει αποπεμφθεί άμεσα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, μιλώντας για την πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα. Ανέφερε πως ο πρόεδρος της Βουλής, έχει την ευθύνη στο βαθμό που εποπτεύει την φρουρά της Βουλής και κατηγόρησε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για ανοχή απέναντι στον Ρουβίκωνα.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η δημοκρατία εμφανίζεται ως εκβιαζόμενη, καθώς ο Ρουβίκωνας δρα για να υποστηρίξει έναν αμετανόητο τρομοκράτη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, είπε ακόμα ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην αστυνομία να ανανεωθεί ο στόλος των περιπολικών τα οποία χαρακτήρισε σαράβαλα. «Οι αστυνομικοί κινδυνεύουν με τα σαράβαλα περιπολικά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Όπως ανέφερε, εντάσσεται στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης