Ο Χρήστος Φερεντίνος επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι!

«Η Μικρή μας Πόλη» είναι ένας ύμνος στην ζωή, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην πολύτιμη αξία της κάθε στιγμής που ζούμε, όσο μικρή και ασήμαντη και αν φαίνεται.

Ο έρωτας, η φιλία, η ενηλικίωση, οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους, τα ατομικά και συλλογικά όνειρα της κοινωνίας, η απλή καθημερινή ζωή μιας πόλης, αλλά και όλος ο κύκλος της ζωής των ανθρώπων είναι τα θέματα πού διαπραγματεύεται με γλαφυρό, τρυφερό αλλά και αστείο τρόπο ο τιμημένος με το βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέας Θόρντον Γουαϊλντερ σε ένα από τα πιο διάσημα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.
Ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας, με οδηγό την ιστορική μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη, την θεατρική αφήγηση του Χρήστου Φερεντίνου, την σύμπραξη ενός έμπειρου θιάσου αλλά και με την συμμετοχή αποφοίτων και μαθητών της δραματικής σχολής «Ίασμος» δημιουργεί ένα σύμπαν επιθυμίας και μνήμης που αναδημιουργεί μικρές αλλά αξιοσημείωτες καθημερινές στιγμές και αναδεικνύει την ευαίσθητη ματιά του συγγραφέα και την αγάπη του για τον άνθρωπο που μοχθεί, ερωτεύεται, ανησυχεί και συνεισφέρει με το ήθος του, τις δικές του δυνάμεις και τις αξίες του, στην δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου κόσμου.
 

Αξίζει να σημειωθεί, πώς πολυσχιδής Χρήστος Φερεντίνος επιστρέφει στο σανίδι µετά το επιτυχηµένο του ντεµπούτο του µε την παράσταση της Φρόσως Λύτρα «Καλώς ήρθατε, ντετέκτιβ Πουαρό», στην οποία ενσάρκωνε τον περίφηµο ήρωα της Αγκάθα Κρίστι.

Συντελεστές της παράστασης θα είναι οι: ο Μανώλης Παντελιδάκης στη σκηνογραφική απόδοση, η Ευανθία Ρεμπούτσικα στη μουσική επένδυση, ο Νίκος Χαρλαύτης στην ενδυματολογική επιμέλεια. Η σύμπραξη ολοκληρώνεται με έναν έμπειρο θίασο ηθοποιών όπως η Φαίη Κοκκινοπούλου, ο Δημήτρης Δεγαϊτης, η Ιφιγένεια Αστεριάδη, ο Γιώργος Γιαννούτσος, η Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, ο Γιώργος Αμούτζας, η Ροζαμαλία Κυρίου και με την συμμετοχή των μαθητών και αποφοίτων της σχολής μας, Τζένη Κάρνου, Σπύρο Κατσιάνο, Νίκο Κωνσταντόπουλο, Διονύση Λάνη, Φώτη Ματζοράκη, Ήρα Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Πασιά, Δανάη Σταματοπούλου και Αναστασία Τζελέπη.

Η παράσταση θα ανέβει από τις 6 Ιουνίου στη θερινή σκηνή του θεάτρου Λαμπέτη, στην ταράτσα του κτιρίου. Στο Λαμπέτη είχε ανεβάσει και ο Μίνως Βολανάκης την πολυσυζητημένη παράσταση του, το 1992, με πρωταγωνιστές τους Νικήτα Τσακίρογλου, Πέμυ Ζούνη, Στράτο Τζώρτζογλου, Θέμιδα Μπαζάκα κ. ά.

 

Διαβάστε επίσης