Συντονιστική κατοίκων Κανακάρη: Ολοι θα μας βρουν απέναντι τους

Επαφές με τους υποψηφίους Δημάρχους

Συνάντηση με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους είχε η συντονιστική επιτροπή της Κανακάρη η οποία σε νέα ανακοίνωση της αναφέρει πως "Άπαντες συμφώνησαν με αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική, ότι επιβάλλεται να γίνουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ που θα λάβουν υπ’ οψιν τους τα σημερινά δεδομένα τής πόλης ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση για αντιδρόμηση". 

"ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να μην καταστραφεί η πόλη μας", τονίζει χαρακτηριστικά η συντονιστική επιτροπή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Κατοίκων ολοκλήρωσε, τον κύκλο των επαφών της με όλους τους υποψηφίους Δημάρχους. Συναντηθήκαμε με όλους  όσους δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα επιχειρήματα μας και τα προβλήματα επειδή δεν ήταν μέλη του απερχομένου Δημοτικού Συμβουλίου και δεν αρνηθήκαμε εκ νέου συναντήσεις με όσους ήταν στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, γνώριζαν καλά το θέμα, αλλά ήθελαν να μάς ακούσουν εκ νέου. Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στις επί του έργου επισκέψεις τους συνοδεύτηκαν με μεγάλο αριθμό υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, πολλοί εκ των οποίων ήταν επιστημονικά και επαγγελματικά εξειδικευμένοι, δηλ. Μηχανικοί , γεωλόγοι, οικονομολόγοι, τεχνικοί κ.λπ. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές πολλοί δεν είχαν σαφή και πλήρη αντίληψη για την μη ορθότητα και την μη πληρότητα του έργου, του μεγέθους τον προβλημάτων που υπάρχουν και του πλήθους των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν με την αντιδρόμηση όπως και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν έχει ενημέρωση.

Σημειωτέο ότι επισκέφθηκαν το έργο οι κ.κ. υποψήφιοι Δήμαρχοι (αναφορά με αλφαβητική σειρά)  1) Αλεξόπουλος Γρηγόρης «Πρωτεύουσα Ξανά» 2) Νικολόπουλος Νίκος «Νέα Πάτρα» 3) Ντρίνιας Θεόδωρος «Κοινοτικόν» 4) Παπαδημάτος Νίκος «Πάτρα ενωμένη» 5) Πατούχας Χρήστος «Ανυπότακτη πολιτεία»  6) Ρώρος Γεώργιος «Ώρα Πατρών» 7) Τζανάκος Νίκος «Πάτρα η δική μας πόλη» 8)Ψωμάς Πέτρος «Σπιράλ» 9) Χρυσανθακόπουλος Αλέκος «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» και 10) Πολίτης Σπύρος (πριν ανακοινώσει την συνεργασία του με τον κ.Παπαδημάτο) και 11) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Αναγνωρίστηκαν από ΟΛΟΥΣ οι εμφανέστατες αστοχίες του έργου καθώς επίσης και η διαφοροποίηση αυτού που κατασκευάστηκε από τον αρχικό οραματισμό και σχεδιασμό.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να αναφέρουμε λεπτομερώς τί μας απάντησε κάθε υποψήφιος γιατί δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε στην φρασεολόγια και το λεκτικό του καθενός τους και γι’ αυτό άλλωστε τους ζητήσαμε να εκδώσουν ανακοινώσεις και δελτία τύπου να εκφράσουν τίς απόψεις τους οι ίδιοι, όπως και έγινε. Εξέδωσαν όλες οι παρατάξεις ανακοινώσεις και τοποθετήθηκαν δημόσια επί του θέματος, αναμένουμε ακόμα ανακοίνωση της παράταξης του κ. Αλεξόπουλου Γρηγόρη «Πρωτεύουσα Ξανά». Όμως προέκυψαν κάποιοι κοινοί τόποι, δεδομένα και συμπεράσματα τα οποία αναφέρουμε παρακάτω.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Άπαντες συμφώνησαν με αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική, ότι επιβάλλεται να γίνουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ που θα λάβουν υπ’ οψιν τους τα σημερινά δεδομένα τής πόλης ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση για αντιδρόμηση. (Κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές, ασφάλειας, οικονομοτεχνικές)

Άπαντες συμφώνησαν ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ το μέλλον τής πόλης εφαρμόζοντας βιαστικά και αποσπασματικά ξεπερασμένες μελέτες και σχέδια και προτού να γίνει οποιαδήποτε κίνηση.

Άπαντες είδαν με τα μάτια τους τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν μέσα από την αστοχία του έργου και την έλλειψη σχεδιασμού αν γίνει αντιδρόμηση.

Άπαντες είδαν ότι πρόκειται για ένα άκρως δυσλειτουργικό έργο με πολλές αστοχίες, με πολλούς κινδύνους για τούς διερχόμενους οδηγούς και πεζούς και υπάρχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη παρεμβάσεων για να λειτουργήσει σωστά και χωρίς κινδύνους  έστω και σαν είσοδος τής πόλης που προτείνουμε εμείς να παραμείνει, γιατί εξυπηρετεί την αποφόρτιση του κέντρου ήδη εμφανέστατα. Κανείς δεν ΑΝΑΦΕΡΕΙ τί ακριβώς είχε προβλέψει η έστω από το 1993 μελέτη Δοξιάδη για την κατασκευή του έργου και σχετικά με το πλάτος, την κατεύθυνση και τίς υψομετρικές διαφορές. Δεν μπορεί να γίνει κύρια έξοδος τής πόλης ένας συνοικιακός στενός δρόμος, στενότερος της υπαρχούσης οδού Κορίνθου.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και δεν είναι τοπικό και δικό μας μονο.

ΑΠΟΡΟΥΜΕ

Με την στάση τής παρούσας Δημοτικής Αρχής που μιλάει για αντιδρόμηση μέσα στο καλοκαίρι την στιγμή που, σύμφωνα με δηλώσεις μελών τής Δημοτικής πλειοψηφίας , σέ τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ,είναι σε «ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕΛΕΤΕΣ». Και αναρωτιόμαστε

Πότε προκηρύχθηκαν;

Ποιος τίς ανέλαβε;

Πόσο κόστισαν;

Πότε θα είναι έτοιμες;

Τί περιλαμβάνουν; Τι προβλήματα διαπραγματεύονται;

ΑΠΟΡΟΥΜΕ

Όταν ακούμε ακόμα και την παρούσα Δημοτική Αρχή να κρατάει στάση επιφυλακτική και να αφήνει ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΌΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΟΜΗΣΗΣ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, αλλά να προχωράει στην τοποθέτηση των φαναριών, ενώ ακόμα δεν έχει δει κανένας, ούτε οι εμπλεκόμενοι φορείς τίς «περίφημες» μελέτες.

Έχει προδιαγράψει τι θα πουν οι μελέτες; Κι αν το αποτέλεσμα των μελετών είναι να μείνει η κατάσταση ως έχει;

Έχουν πάει οι μελέτες για έγκριση στην αποκεντρωμένη Διοίκηση όπως επιβάλει ο Νόμος, άρθρο 52 του Κ.Ο.Κ.;

Κανένα από τα προβλήματα που έχουμε αναδείξει εδώ και δύο χρόνια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ. Κυκλοφοριακά , ρύθμιση λεωφορειακών γραμμών, ασφαλείας περιοίκων, μαθητών του περίφημου σχολείου και διερχομένων, περιβαλλοντικά, εκκένωσης τής πόλης σε έκτακτη ανάγκη, θέματα παρκινγκ.

Ποιοι και πώς θα ωφεληθούν , ποιες είναι οι προδιαγραφές για ωφεληθεί το σύνολο της πόλης, πως θα ανακουφιστεί η κυκλοφορία με την αντιδρόμηση, ερώτημα που παραμένει αναπάντητο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Να κάνει όλες τίς απαραίτητες ενέργειες με σύγχρονες  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ και να αντιμετωπισθεί το ζήτημα συνολικά και όχι αποσπασματικά.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Να μην βιαστεί και προχωρήσει σε αντιδρόμηση ΧΩΡΙΣ να έχει σύγχρονες, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, οι οποίες επιβάλλεται να εγκριθούν από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σύμφωνα με την νομοθεσία. Να μην εμμένει πεισματικά στο λάθος σχεδιασμό και επηρεάσει καταλυτικά το μέλλον τής Πόλης και την καλούμε να παραπέμψει το θέμα στην νέα επερχόμενη Δημοτική Αρχή.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να μην καταστραφεί η Πόλη μας από παραβιασμένες αναχρονιστικές μελέτες και σχεδιασμούς και ενημερώνουμε για την πρόθεση μας να κατέλθουμε σε κινητοποιήσεις εφ΄ όσον παρακάμπτεται η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Μετά τιμής

Η Συντονιστική Επιτροπή των Κατοίκων

 

Διαβάστε επίσης