Απόστολος Κατσιφάρας στον Πύργο: Η Περιφέρεια στο πλευρό κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται απ’ την κρίση

Με εκτενείς αναφορές στο πρόγραμμα «Στηρίζουμε την Οικογένεια», στην Ολυμπία Οδό αλλά και στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Περιφέρειας για την επόμενη μέρα στην Ηλεία ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας, το βράδυ της Δευτέρας στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας, στον Πύργο.  

Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάλου Συνεδριακού ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός του από πολύ νωρίς, από τα τέλη Φεβρουαρίου, παρουσίασε έναν πλήρη, κοστολογημένο και με διασφαλισμένους πόρους προγραμματισμό έργων για όλη την Ηλεία.

 

«Δώσαμε οξυγόνο στην Ηλεία, ξαναβάλαμε την περιοχή στον χάρτη της ανάπτυξης. Τώρα, μπαίνουμε μπροστά για την επόμενη μέρα», είπε ο κ. Κατσιφάρας. 

Ιδιαίτερα εστίασε στα έργα στα λιμάνια Κυλλήνης και Κατακόλου, στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών –Πύργου, στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατακόλου-Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας, ένα πακέτο έργων με προϋπολογισμό 51 εκατομμυρίων ευρώ, όπου προβλέπονται –μεταξύ άλλων- αναπλάσεις στα εμπορικά και ιστορικά κέντρα του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, το Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και το θεματικό τουριστικό τρένο απ’ το Κατάκολο ως τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία.

Αναφορές έκανε ο κ. Κατσιφάρας και σε παρεμβάσεις όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πύργου και του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, τα νέα σχολεία σε Λεχαινά και Νέα Μανωλάδα, η αναμόρφωση και αξιοποίηση του πρώην Εργοστασίου του ΑΣΟ στον Πύργο και η μετατροπή του σε Πολυχώρο Πολιτισμού και άλλων δραστηριοτήτων, η αναβάθμιση των δρόμων προς τις Ιερές Μονές της Ηλείας, η εν εξελίξει βελτίωση του οδοστρώματος στην Πατρών –Πύργου κ.α.

Για το πρόγραμμα «Στηρίζουμε την Οικογένεια» που αφορά σε νέες και νέους, σε νέες μητέρες και σε γυναίκες αλλά και σε όσους χτυπήθηκαν απ’ την κρίση ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε ότι «αναζητήσαμε πόρους, διεκδικήσαμε πόρους, σχεδιάσαμε ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα στήριξης όλης της οικογένειας. Ένα πρόγραμμα που απαντά με άμεσο τρόπο στις ανάγκες της καθημερινότητας και χτίζει δίχτυ προστασίας στην κοινωνία μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στη δέσμη μέτρων που εντάσσονται στο πρόγραμμα το οποίο αναλυτικά παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου του συνδυασμού το πρωί της Δευτέρας. «Αυτές είναι οι δράσεις που έχουμε ήδη ετοιμάσει και ήδη δρομολογούμε ώστε ο νέος, η γυναίκα, η μητέρα, ο οικογενειάρχης που χτυπήθηκε απ’ την κρίση να βρουν ξανά ορίζοντα και να προχωρήσουν μπροστά. Αυτή είναι η απάντηση της Περιφέρειας στην ανάγκη θωράκισης της κοινωνικής ασφάλειας αλλά και της υποστήριξης της οικονομικής αναθέρμανσης και ευημερίας στη Δυτική Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας. 

Προσθέτοντας ότι «είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στην κοινωνία. Γιατί πιστεύουμε στις προοδευτικές λύσεις και στην προοδευτική διέξοδο. Γιατί νοιαζόμαστε για τους νέους μας, για τις γυναίκες, για τους εργαζόμενους, για τους ανέργους, για τους μικρομεσαίους και τους επαγγελματίες, για όλους όσοι χτυπήθηκαν απ’ την κρίση και είδαν τη ζωή τους ν’ ανατρέπεται».

Ο κ. Κατσιφάρας στην αναφορά του για την Ολυμπία Οδό υπογράμμισε ότι «δεν θα κουράζομαι να λέω ότι ο υπ’ αριθμόν ένα στόχος της Περιφέρειας και της παράταξης μας για την Ηλεία είναι η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, στο σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου έως τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία, το Καλό Νερό και την Τσακώνα.  Δεν θα κουράζομαι να παλεύω, να διεκδικώ, να συγκρούομαι έως ότου ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος διατρέξει όλη την Ηλεία», σημειώνοντας παράλληλα ότι ήταν η Περιφέρεια που κράτησε ζωντανό το έργο όταν υπήρχαν φωνές που μιλούσαν ακόμη και για την εγκατάλειψη του.

Και πρόσθεσε: «Κρατήσαμε ζωντανό το έργο, θα είμαστε εδώ να δούμε και την ολοκλήρωση του. Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε, να πιέζουμε, να παρεμβαίνουμε, να συγκρουόμαστε αν κάτι πάει ανάποδα με το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα των 42 μηνών».    

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ