Στις 19 Ιουνίου η απόφαση για Κορκονέα και Σαραλιώτη

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαΐου 2019 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η ακροαματική διαδικασία της δίκης σε δεύτερο βαθμό των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια τον Δεκέμβριο του 2008.

Η συγκεκριμένη δίκη κράτησε περισσότερα από τέσσερα χρόνια, με συνεχείς αναβολές και αρκετές εντάσεις, ευτυχώς όλες σε λεκτικό επίπεδο και αυστηρά εντός του Δικαστικού Μεγάρου.

Η τελευταία ουσιαστικά συνεδρίαση, ολοκληρώθηκε με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη κκ Διαμάντη και Αλετρά, με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, κα Πάνταινα να ανακοινώνει ότι η απόφασή τους θα ανακοινωθεί στις 19 Ιουνίου 2016 στη 1:00’ το μεσημέρι και αφού πρώτα προηγηθεί η διάσκεψη των ένορκων και τακτικών δικαστών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης οι συνήγοροι των κατηγορούμενων, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τον καταλογισμό ελαφρυντικών, σε μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όπως ανέφερε η Πρόεδρος.

Αναφορικά με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Βασίλη Σαραλιώτη, υποστήριξαν ότι ο εντολέας τους δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στις ενέργειες Κορκονέα και ζήτησαν την απαλλαγή του.

Θυμίζουμε, ότι πρωτόδικα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας σε ισόβια καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη (σ.σ.: η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή) επίσης χωρίς ελαφρυντικά, ο οποίος ωστόσο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ