Ερντογάν για Γενοκτονία Ποντίων: Διώξαμε τους εισβολείς

προκλητικες δηλώσεις του τουρκου προεδρου μια ημερα πριν την επέτειο

Προκλητικός για άλλη μία φορά ο Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γεονοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.


Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα για την εθνική εορτή της 19ης Μαΐου και τα 100 χρόνια από την έναρξη του «Απελευθερωτικού Αγώνα» της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, στο γραπτό του μήνυμα ο Ερντογάν ενόψει της αυριανής επετείου αναφέρει: «Ζήτω η ελεύθερη, η ανεξάρτητη και η ισχυρή Τουρκία. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που πριν από 100 χρόνια ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, φτάνοντας στη Σαμψούντα, ξεκίνησε τον εθνικό μας αγώνα. Η 19η Μαΐου είναι η ημέρα που διώξαμε από τα εδάφη μας τους εισβολείς, είναι η ημέρα της εθνικής βούλησης, της ομοψυχίας και της εθνικής αφύπνισης. Η 19η Μαΐου είναι ημέρα της ανάστασης του έθνους μας. Η 19η Μαΐου αποτελεί το πρώτο βήμα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

Απευθυνόμενος παράλληλα στους νέους, ο Ταγίπ Ερντογάν τους έθεσε προ των ευθυνών τους απέναντι στην πατρίδα και τους αγώνες των προγόνων τους.

«Αγαπητοί νέοι. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα εσείς θα προστατεύσετε αυτή τη χώρα ενάντια στις εστίες του κακού και την προδοσία κατά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας μας».

Την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις στη Σαμψούντα

Πηγή: iefimerida.gr 

Διαβάστε επίσης