Όταν θέλουμε μπορούμε, όταν μπορούμε οφείλουμε

Της Μαρίας Μπέλμπα, δημοσιογράφου, υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου με το “σπιράλ”

Μερικές φράσεις – όπως αυτή του Ναπολέων Βοναπάρτη – όσο  πιο απλές θαρρείς πως είναι, τόσο πιο βαθιές αποδεικνύονται. Έτσι και τώρα, σε μια εποχή που μας πραγματικά μας πληγώνει, νέοι άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε, όχι επειδή δεν αγαπάμε την πόλη μας έτσι όπως είναι σήμερα, αλλά επειδή οραματιζόμαστε την Πάτρα του αύριο και γιατί θέλουμε να δώσουμε μια νέα πνοή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε μας εναπόκειται, μέσα από τη δράση και την όλη παρουσία μας, να αποκαταστήσουμε την χαμένη αξιοπιστία της πολιτικής. Να καταστήσουμε ξανά ελκυστική στους πολίτες τη συμμετοχή στα κοινά.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να περάσει σε μια νέα εποχή, αφήνοντας πίσω τα κακώς κείμενα. Οι δήμοι χρειάζονται όραμα, να βλέπουν τις τάσεις και τις προοπτικές, να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες και να ξεκλειδώνουν το αναπτυξιακό δυναμικό της περιοχής, των κατοίκων και εργαζομένων στις πόλεις τους.

Για να αλλάξουμε, έτσι, όλοι μαζί τη ζωή μας! Να κάνουμε την πόλη μας, την πόλη που γεννηθήκαμε, που μεγαλώσαμε, που ζούμε και εργαζόμαστε, μια περήφανη πόλη. Μια πόλη ακόμα πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο ποιοτική, πιο ζωντανή και με περισσότερες ευκαιρίες για μας και τις γενιές που έρχονται.

Αν πραγματικά θέλουμε να δούμε μία αλλαγή ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που αφορά τον τόπο μας, την πόλη που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε καθημερινά, αλλά και στην εξάλειψη παλαιών και ξεπερασμένων πρακτικών, πρέπει να ξέρουμε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς την ενεργή και μαζική συμμετοχή των νέων, που είναι το πιο ανήσυχο και συναισθηματικό κομμάτι της κοινωνίας κι ας τους χαρακτηρίζουν πολλοί –αδίκως– αδιάφορους.

Χρειάζονται φρέσκιες ιδέες, νέοι άνθρωποι, που θα δώσουν ελπίδα και όραμα. Οι νέοι που θα διαχειριστούν την τελευταία ελπίδα αυτής της πόλης για να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι σήμερα. Χρειάζεται θέληση, γνώση, υπευθυνότητα, κόπος και προσπάθεια για δημιουργία.

Είναι ανάγκη, εμείς οι νέοι να δώσουμε το έναυσμα για ένα νέο μοντέλο βασιζόμενο στα πρότυπα του εξωτερικού, με ισχυρή αυτοδιοίκηση, management που να αποφέρει πόρους και εκτός των συνηθισμένων, να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, παρέχοντας τις κατάλληλες υποδομές, την επιχειρηματικότητα και να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος, με πράσινες πολιτικές εξοικονόμησης χρημάτων και ενέργειας. 

Όχι στη γκρίνια και μιζέρια, ούτε στείρα κριτική.

Ναι στην εξωστρέφεια για μια ανοικτή κοινωνία και με προτεραιότητα την Πάτρα!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ