Καλαμάτα: Αναβολή για τις 15 Μαΐου πήραν οι 7 κατηγορούμενοι για τον φονικό σαϊτοπόλεμο

Νέα αναβολή ζήτησαν και έλαβαν σήμερα, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, οι επτά κατηγορούμενοι στη δίκη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Κώστα Θεοδωρακάκη, στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας.

Η έδρα δέχθηκε το αίτημα της υπεράσπισης και με απόφασή της όρισε ότι η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου.

Μέχρι τότε, θα έχουν διευθετηθεί εκκρεμότητες όπως η ολοκλήρωση του ιατροδικαστικού πορίσματος και η έκδοση των ιστολογικών εξετάσεων του άτυχου Κώστα Θεοδωρακάκη.

Οπως είχε νωρίτερα την Παρασκευή δηλώσει στο iefimerida, ο δικηγόρος των 5 εκ των 7 κατηγορουμένων, Αντώνης Κατσάς, πέραν του ιατροδικαστικού πορίσματος αναμένεται και «η έκθεση για το υλικό που βρέθηκε στο σημείο, δηλαδή τη μπαρούτη, ώστε να εξακριβωθεί τί τύπος ήταν αυτός που χρησιμοποιήθηκε στον σαϊτοπόλεμο».

Ο κ. Κατσάς υποστήριξε επίσης ότι θα ζητήσει να κληθούν ως μάρτυρες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο υπεύθυνος της κοινωφελούς επιχείρησης «Φάρης» που, όπως είπε, είναι αρμόδια για τον σαϊτοπόλεμο.

Οφειλαν και μπορούσαν να είναι προσεκτικοί, λέει το κατηγορητήριο
Στη δίκη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος», θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, μέσω του δικηγόρου της, Περικλή Ξηρογιάννη, και η οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα Θεοδωρακάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο κατηγορητήριο μεταξύ άλλων τονίζεται για δυο από τους κατηγορούμενους ότι «από αμέλειά τους, δηλαδή από έλλειψη της προσοχής την οποία όφειλαν και μπορούσαν να καταβάλουν επέφεραν τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη» στον μοιραίο σαϊτοπόλεμο, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα.
 

Διαβάστε επίσης