Champions League: Τότεναμ και Άγιαξ αντιμέτωποι με τη μεγάλη πρόκληση

Στο ξεκίνημα του φετινού Champions League καμία από τις δυο ομάδες δεν θα περίμενε ο δρόμος να είναι τόσο μακρύς. Ωστόσο, Τότεναμ και Άγιαξ κατάφεραν... με το σπαθί τους να φτάσουν ως τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αποκλείοντας μάλιστα ομάδες που διεκδικούσαν το τρόπαιο, όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Γιουβέντους.

Οι δύο τους έχουν απόψε στο Λονδίνο μπροστά τους τη μεγαλύτερη πρόκληση στη φετινή παρουσία τους στον θεσμό (22:00, Cosmote Sport 1). Την πρώτη μέχρι την επόμενη, αφού σε μια βδομάδα θα ακολουθήσει και η ρεβάνς του Άμστερνταμ, που θα κρίνει οριστικά ποια από τις δύο ομάδες θα εξασφαλίσει μια θέση για τον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης.

«Θα είναι μια μαγική νύχτα γιατί το να παίζουμε στα ημιτελικά στο καινούργιο μας γήπεδο ήταν κάτι που κανείς δεν φανταζόταν μερικούς μήνες πριν», είπε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος έχει να διαχειριστεί αρκετά προβλήματα. Το μεγαλύτερο όλων είναι γνωστό και αφορά τον τραυματία Κέιν. Από εκεί και πέρα νοκ άουτ για την Τότεναμ είναι ο τιμωρημένος Σον, οι τραυματίες Οριέ, Γουίνκς και Λαμέλα, ενώ αμφίβολοι είναι οι Σισοκό και Βερτόνγκεν.

Αλλά και στον Άγιαξ, από τη μεριά τους, δεν κρύβουν ότι αυτό το ταξίδι μέχρι τα ημιτελικά φαντάζει σαν... όνειρο. «Είναι εκπληκτικό που είμαστε στα ημιτελικά. Κανείς δεν μπορούσε να το προβλέψει στο ξεκίνημα της σεζόν ότι μια ολλανδική ομάδα θα έφτανε μέχρι εδώ», υποστήριξε ο Έρικ τεν Χαγκ, ο οποίος έχει αμφίβολο τον Μαζραουί.

Πιθανές συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Ρόουζ, Ντάιερ, Γουανιάμα, Ερικσεν, Ντέλε Αλι, Λούκας Μόουρα, Γιορέντε

Αγιαξ: Ονανά, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Μαζραουί, Ντε Γιονγκ, Φαν ντε Μπέεκ, Σένε, Νέρες, Τάντιτς, Ζίγεχ

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης