Γιάννης Μπουτάρης: «Τελείωσε η ανάμειξή μου με την πολιτική»

«Για εμένα, η ανάμειξη με την πολιτική τελείωσε από τότε που ανακοίνωσα πως δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Στις 31 Αυγούστου παραδίδω και από εκεί και πέρα ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει». Με αυτά τα λόγια ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απέκλεισε την οποιαδήποτε ανάμειξή του στα αυτοδιοικητικά της πόλης αλλά και στην πολιτική γενικότερα, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με δημοσιογράφους και μέλη της διοίκησης του δήμου προκειμένου να ευχηθεί για τις ημέρες του Πάσχα.

Ο κ. Μπουτάρης, απαντώντας σε ερώτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και κατά πόσον προσφέρει ενδεχομένως στήριξη σε κάποιον υποψήφιο, απάντησε: «Εκτός από τη συναισθηματική συμπάθεια που έχω προς την ομάδα του Πέτρου Λεκάκη, δεν είμαι αυτός που θα δώσω οδηγίες». Πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει να γίνουν συμπράξεις από τις παρατάξεις πριν από τις εκλογές, γιατί μετά, όπως είπε, θα είναι μια απροκάλυπτη κίνηση πολιτικού «πάρε-δώσε».

Ο απερχόμενος δήμαρχος εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για τον Σάββα Τσιτουρίδη, επειδή άφησε να εννοείται ότι στηρίζει το κόμμα του των Ελλήνων Ριζοσπαστών, διαψεύδοντας κάτι τέτοιο. «Με ενόχλησε διότι δεν έχω καμία ιδεολογία ή συνάφεια με την πολιτική των Ελλήνων Ριζοσπαστών και λυπάμαι που ο ίδιος ο Σάββας Τσιτουρίδης δέχτηκε να μεταχειρίζονται το όνομά μου», είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης