Δύο τόνους ακατάλληλων τροφίμων κατέσχεσε ο ΕΦΕΤ

Σχεδόν δύο τόνοι ακατάλληλων τροφίμων κατασχέθηκαν από τον ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων της αγοράς που διενεργεί κατά την περίοδο της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής προέβη συνολικά σε κατασχέσεις 1.953,2 κιλών διαφόρων:

-Σε βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής στην περιοχή Περιστερίου Αττικής, κατασχέθηκαν 1.403,2 κιλών μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα ζαχαρώδη προϊόντα, πρώτες ύλες, ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα (ζελεδάκια, λουκούμια, χαλβάδες, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, καρύδες, σιμιγδάλι, αλεύρι, σταφίδες, γλυκά του κουταλιού, μελάσα).

-Επιπλέον, σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, σε επιχείρηση επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, κατασχέθηκαν 550 κιλών μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και ειδικότερα 500 κιλών εντόσθια και έντερα αμνοεριφίων και 50 κιλών κρέας που προορίζονταν για την παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. θα προβεί άμεσα σε ενέργειες για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και έθεσε τις εν λόγω επιχειρήσεις σε επιτήρηση.

Οι έλεγχοι της αγοράς συνεχίζονται για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας και την προστασία των καταναλωτών.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά στους καταναλωτές, μέχρι και την τελευταία στιγμή, να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή κατά την προμήθεια των τροφίμων τους.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ