Δολοφονία Άννυ: Ισόβια στον πατέρα, αθώα η μητέρα

Κάθειρξη εννέα ετών στον δεύτερο κατηγορούμενο

«Να ρωτήσω, από πού προκύπτει ότι σκότωσα το παιδί μου; Ποιο ήταν το κίνητρο; Για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο πρέπει να έχεις κίνητρο». Με τα λόγια αυτά ο πατέρας της 4χρονης Άννυ απευθύνθηκε στα μέλη του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αμέσως μόλις του ανακοίνωσαν την απόφαση τους με την οποία τον καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη και δυο χρόνια για την δολοφονία και τον τεμαχισμό του άτυχου παιδιού.

Η απόφαση των δικαστών ήταν ομόφωνη, καθώς αποφάνθηκαν πως η μικρή χάθηκε από τα χέρια του πατέρα της μέσα στο διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, τον Απρίλιο του 2015.

«Στο σκεπτικό της απόφασης θα αναφέρονται όλα», απάντησε ο εισαγγελέας στον κατηγορούμενο που αρνείται κατηγορηματικά ότι σκότωσε το παιδί του, αλλά αποδέχεται ότι το τεμάχισε και στη συνέχεια το πέταξε στα σκουπίδια για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

«Βοήθησε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση»

Ωστόσο, με την απόφαση τους οι δικαστές, κατά πλειοψηφία, «έσπασαν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί πρωτόδικα στον φίλο του πατέρα της μικρής καθώς τον έκριναν ένοχο για απλή συνέργεια στη δολοφονία και περιύβριση νεκρού και τον καταδίκασαν σε κάθειρξη εννέα ετών. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου που ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας αφού σύμφωνα με τον συνήγορο του με τη μαρτυρία του «βοήθησε τις αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση».

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι ο κατηγορουμενος έπρεπε να κηρυχθεί αθώος ενώ σύμφωνα με τον συνήγορο του ο νεαρός έχει εκτίσει μέρος της  ποινής του και σύντομα θα αποφυλακιστεί.

Αθώα η μητέρα

Με δάκρυα στα μάτια άκουσε την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου η μητέρα της μικρής Άννυ, η οποία μετά από παρότρυνση της προέδρου σηκώθηκε από το εδώλιο και στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά μιας φίλης της.

Η νεαρή γυναίκα πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αδίκημα για το οποίο σήμερα αθωώθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι έπρεπε να κριθεί ένοχη.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης