Συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την έλευση του τρένου τόσο στο Αίγιο όσο και στον Αγιο Διονύσιο και το κέντρο της Πάτρας, έδωσε χθες ο ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Θάνος Βούρδας , που σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη για να τον ενημερώσει για την πορεία των εργασιών.
Ο κ. Βούρδας στην συνάντηση με τους κατοίκους τουΡίου εξήγησε ότι η γραμμή του τρένου θα είναι υπογειοποιημένη από τον σταθμό του Ρίου και μέχρι το κέντρο της Πάτρας. Στο πρώτο κομμάτι, μέχρι τον Άγιο Διονύσιο θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο cut and cover θα είναι δηλαδή πλήρως σκεπασμένη και η επιφάνεια θα είναι ελεύθερη προκειμένου να αξιοποιηθεί και να μετατραπεί σε γραμμικό πάρκο.
Από τον Άγ. Διονύσιο και μέχρι τον Άγιο Ανδρέα η γραμμή θα είναι πλήρως υπογειοποιημένη θα έχει δηλαδή την μορφή μετρό.
Αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα υποστήριξε ότι το καλοκαίρι το τρένο θα φτάσει στο Αίγιο καθώς ακόμα εκεί εκτελούνται εργασίες σηματοδότησης, στις αρχές του ’21 θα φτάσει στον Ψαθόπυργο, το ’22 στον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας και τον επόμενο χρόνο στο νέο λιμάνι της πόλης.
Στιγμιότυπο από την άφιξη του υπουργού υποδομών στο Αίγιο , μετά τη δοκιμαστική διαδρομή από το Κιάτο
Επίσης είπε ότι έχουν δεσμευτεί τα κονδύλια για να φτάσει το τρένο στην Πάτρα και εκτίμησε ότι θα βρεθούν τα χρήματα για τα υπόλοιπα (όπως από τον Άγ. Ανδρέα μέχρι το νέο λιμάνι) καθώς μετά τη διαπραγμάτευση που έχει γίνει οι Ευρωπαίοι έχουν πεισθεί ότι το έργο είναι βιώσιμο.
Επίσης διευκρίνισε ότι για περίπου δύο χρόνια, όσο δηλαδή θα διαρκέσουν οι εργασίες κατασκευής της γραμμής μέχρι τον Άγ. Διονύσιο θα διακοπούν τα δρομολόγια του Προαστιακού της Πάτρας, ωστόσο προσέθεσε ότι μετά θα επανέλθει ενισχυμένος.