Ο ιερέας-ήρωας της Γαλλίας: Μπήκε στη Παναγία των Παρισίων και έσωσε το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού

«Άγγελο» της Παναγίας των Παρισίων χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ της Γαλλίας τον ιερέα που όρμησε με αυτοθυσία στις φλόγες για να σώσει το ακάνθινο στεφάνι, που οι καθολικοί πιστεύουν ότι φορούσε ο Ιησούς κατά τη σταύρωση και άλλους θησαυρούς.

Ο Ζαν Μαρκ Φουρνιέ είναι ιερέας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της γαλλικής πρωτεύουσας και, σύμφωνα με την δημοσιογράφο Ετιέν Λοραγιέρ του καθολικού τηλεοπτικού δικτύου KTO, «μπήκε με τους πυροσβέστες μέσα στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων για να σώσει το ακάνθινο στεφάνι και τα Τίμια Δώρα» αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή του την ώρα που οι φλόγες είχαν ζώσει τον καθεδρικό.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και πηγή των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης: «Ο πατήρ Φουρνιέ είναι ο απόλυτος ήρωας. Ατρόμητος όρμηξε κατευθείαν για τα θρησκευτικά κειμήλια μέσα στην Παναγία των Παρισίων και εξασφάλισε τη διάσωσή τους. Καθημερινά αντιμετωπίζει περιστατικά ζωής και θανάτου και δεν δείχνει τον παραμικρό φόβο».

Το ακάνθινο στεφάνι περιήλθε τον 13ο αιώνα στην κατοχή του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου Θ΄, που το αγόρασε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και σύμφωνα με την καθολική παράδοση είναι εκείνο που φόρεσαν οι Ρωμαίοι στρατιώτες στον Ιησού μετά την μαστίγωσή του στο πραιτώριο του Πόντιου Πιλάτου.

Διαβάστε επίσης