Νέο ποδοσφαιρικό θαύμα από τα τρομερά μωρά του Άγιαξ

«Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση» αναφέρει μία λαϊκή ρήση που ταιριάζει… γάντι στον διαστημικό Άγιαξ, ο οποίος έχει βαλθεί να τρελάνει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με τα κατορθώματά του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο «Αίαντας» μετά την αποκαθήλωση της Ρεάλ Μαδρίτης στον προηγούμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης πρόσθεσε στα… θύματά του και τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο, βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα των πρωταθλητών Ιταλίας για την κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά.

 

Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Τεν Χαγκ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο άντρο της «βέκια σινιόρα» κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και με 2-1 σκορ, κόντρα σε ολα τα προγνωστικά, πανηγύρισε μία σπουδαία και συνάμα παλικαρίσια πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (1-1 είχε λήξει το πρώτο ματς).

Η Γιουβέντους πήρε το προβάδισμα στο 28ο λεπτό, χάρη σε κεφαλιά του Κριστιάνο Ροναλντο, ωστόσο η απάντηση των Ολλανδών ήταν άμεση, καθώς έξι λεπτά αργότερα ισοφάρισαν χάρη σε ωραίο πλασέ του Φαν ντε Μπεκ.

Ο Άγιαξ στο β' ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος από τους Ιταλούς και είδε την ανωτερότητά του να αποφέρει καρπούς με την κεφαλιά του Ντε Λιχτ στο 71ο λεπτό, γκολ που έστειλε τους φιλοξενούμενους στα ημιτελικά, για πρώτη φορά μετά το 1997!

Oι παίκτες του Αίαντα θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ (17/04).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του κέντρου προσπαθώντας να πιέσουν, με στόχο ένα γρήγορο γκολ.

Ο Άγιαξ στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα του ματς καθώς έχασε μόλις στο 11ο λεπτό τον Μαζράουι, λόγω τραυματισμού, ωστόσο προϊόντος του χρόνου πάγωσε τον ρυθμό, ισορρόπησε το ματς και στο 21’ απείλησε για πρώτη φορά, με τον Φαν ντε Μπεκ όμως να μη σημαδεύει σωστά.

Η ομάδα του Αλέγκρι δεν σταμάτησε να πιέζει ψηλά τους Ολλανδούς και στο 28ο λεπτό ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ νίκησε εύκολα τον Ονάνα, σε μία φάση που ελέγχθηκε από το VAR για επιθετικό φάουλ, με τον διαιτητή όμως να δείχνει τη σέντρα.

[Ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με ωραια κεφαλιά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήξερε τι περίμενε την ομάδα του απέναντι στον θαυματουργό Άγιαξ]
Ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με ωραια κεφαλιά, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ήξερε τι περίμενε την ομάδα του απέναντι στον θαυματουργό Άγιαξ

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό ωστόσο η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε μόλις έξι λεπτά αργότερα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 34ο λεπτό ο Ντε Μπεκ εκμεταλλεύτηκε μια κόντρα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-1 για τον Άγιαξ, ο οποίος μέχρι την ανάπαυλα δεν απειλήθηκε από τους Τορινέζους, που έβρισκαν κλειστούς διαδρόμους προς την περιοχή του Ονάνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο του «Juventus Stadium» άλλαξε άρδην, καθώς η ομάδα του Τεν Χαγκ ανέβασε στροφές και, εκμεταλλευόμενη την ποιότητα που έχει στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, άρχισε να χτυπά ανελέητα τους γηπεδούχους στις αντεπιθέσεις.

Ο Σέζνι με δύο σωτήριες επεμβάσεις και ο Πιάνιτς κράτησαν το 1-1, ωστόσο το γήπεδο έδειχνε να έχει... γείρει, αφού η Γιουβέντους αδυνατούσε να βρει λύση ώστε να απειλήσει την αντίπαλό της, την ώρα που το καμπανάκι κινδύνου στα καρέ της χτύπαγε ολοένα και συχνότερα.

Το... κακό έδειχνε ότι πλησιάζει για την Γιουβέντους και εν τέλει στο 67ο λεπτό έφτασε στην… πόρτα της καθώς ο Ντε Λιχτ πήρε... παραμάζωμα τους Ρουγκάνι και Σάντρο και με κεφαλιά έκανε το 2-1 για τους Ολλανδούς.

Πλέον οι γηπεδούχοι χρειάζονταν δύο γκολ για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Εντούτοις η ομάδα του Αλέγκρι δεν μπόρεσε με τίποτα να συνέλθει από το «σοκ» του δεύτερου γκολ του Άγιαξ, κι έτσι τα τρομερά μωρά του Τεν Χαγκ κράτησαν με σχετική άνεση το υπέρ τους σκορ και προκρίθηκαν παλικαρίσια στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέζνι, Πιάνιτς, Ντε Σίλιο (64΄ Κανσέλο), Ρονάλντο, Άλεξ Σάντρο, Ντιμπάλα (46΄ Κέαν), Ματουϊντί, Μπονούτσι, Τσαν, Ρουγκάνι, Μπερναρντέσκι (80΄ Μπεντανκούρ)

ΑΓΙΑΞ (Ερικ Τεν Χαγκ): Ονανα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς, Μασράουϊ (11΄ Σινγκρέβεν, 82΄ Μαγκαγιάν), Μπλιντ, Σένε, Ντε Γιονγκ, Ζίγιες (88΄ Χούντελααρ).

.zougla.gr

Διαβάστε επίσης