"Χειμώνας" σήμερα στην Πάτρα- Βροχή, συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες για τον... Απρίλη- Κεραυνός χτύπησε καταμαράν στο Ιόνιο- ΒΙΝΤΕΟ

"Χειμώνας" ο καιρός και σήμερα Κυριακή στην Πάτρα και στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Τα φαινόμενα αναμένεται σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής κυρίως χώρας να είναι έντονα και να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

 

Στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι τη νύχτα στο Ιόνιο σε νότιους με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

 

 

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμη και κεραυνοί έπεσαν μήνα Απρίλιο στο Ιόνιο. Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες ότι το καταμαράν »DREAMLINER II» σημαίας Πολωνίας χτυπήθηκε από κεραυνό και σταμάτησαν να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά του μέσα, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή »ΚΟΜΜΕΝΟ» Κέρκυρας, 7ν.μ. από την είσοδο της μαρίνας Γουβιών, προερχόμενο από το Ντουμπρόβνικ.

Άμεσα απέπλευσε προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το »DREAMLINER II» με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, και το συνόδευσε στη μαρίνα Γουβιών όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.