Δραπέτης παρουσιαστής: "Το έσκασα από τη φυλακή γιατί με βίαζαν"

Τι υποστηρίζει ο 45χρονος που δήλωνε τραγουδιστής και διέφευγε για 17 χρόνια τη σύλληψη

Τον λόγο που δραπέτευσε αποκάλυψε ο επί 17 χρόνια δραπέτης που δήλωνε τραγουδιστής και δημοσιογράφος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μαζί σου» του τηλεοπτικού σταθμού του ΣΚΑΙ.

Ο 45χρονος δραπέτης που συνελήφθη στις 4 Απριλίου στην Ομόνοια, ανέφερε ότι εκείνο που τον οδήγησε να μην επιστρέψει στη φυλακή ήταν η σεξουαλική κακοποίηση αλλά και ο ψυχολογικός εκβιασμός που βίωνε από τον βαρυποινίτη συγκρατούμενό του στις φυλακές Αλικαρνασσού.

«Αν και ήμουν μικρό παιδί, με έστειλαν στην πιο σκληρή φυλακή που ήταν μόνο βαρυποινίτες» είπε ο 45χρονος. «Με έβαλαν σε ένα κελί με κάποιον Κρητικό που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων. Έχω κάνει πολλά χρόνια ψυχανάλυση για να το ξεπεράσω αυτό. Όταν μπήκα στο κελί τις πρώτες τέσσερις μέρες ήταν όλα εντάξει. Την πέμπτη μέρα όμως ο συγκεκριμένος κύριος ήρθε στο κρεβάτι μου. Θα σταματήσω εκεί. Καταλαβαίνετε τι τράβαγα ένα χρόνο και έναν μήνα μέσα εκεί και δεν μπορούσα να αντιδράσω».

Ο άνδρας περιέγραψε την περιπέτειά του, έχοντας ξεσπάσει σε κλάματα, καθώς όπως είπε δεν ήθελε να θυμάται τις καταστάσεις που βίωσε.

Μάλιστα ο 45χρονος ανέφερε ότι ο βιαστής του τον απειλούσε ανοικτά για την ζωή του, λέγοντας του ουσιαστικά πως αν μιλήσει θα τον σκοτώσει αφού για εκείνον θα είναι «μια συγχώνευση» (στην ποινή του):«Αυτό που μου έλεγε πάντα είναι να μη μιλήσω».

Όπως αναφέρει ο τραγουδιστής-δραπέτης, οι συγκρατούμενοι του του είχαν επισημάνει πως, οι σκληροί άγραφοι νόμοι της φυλακής ήταν τέτοιοι που ακόμη και αλλού να τον μετέφεραν αν μαθευόταν πως «ρουφιάνεψε» συγκρατούμενο του είχε μεγάλα προβλήματα.

«Έτσι μου έλεγαν και άλλα παιδιά να μην μιλήσω. Αν σου βγει το όνομα ότι είσαι ρουφιάνος αυτό σε ακολουθεί παντού, ακόμη και αν σε πάνε σε άλλη φυλακή και θα γίνει κακό».

«Το μοναδικό μου όπλο ήταν η άδεια. Μόνο με την άδεια ανάσανα. Δεν ήθελα να γυρίσω πίσω από την άδεια, γιατί ήξερα πως θα συνεχίζει να συμβαίνει. Ή θα γύρναγα πίσω και θα ανεχόμουν αυτή την κατάσταση ή θα τον σκότωνα» είπε ο άνδρας. «Ένα από τα δύο έπρεπε να γίνει».

Ο 45χρονος δραπέτης τόνισε ότι οι συνθήκες εκείνη την περίοδο ήταν πολύ σκληρές στις φυλακές και για αυτόν τον λόγο θέλησε να αποδράσει: «Αν γινόταν σήμερα αυτό θα έπεφταν οι άλλοι κρατούμενοι πάνω του. Τότε ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα» είπε.

Παραδέχθηκε ωστόσο πως η Δικαιοσύνη ορθώς έκρινε: «Πιστεύω πολύ στη δικαιοσύνη, καλά έκανε και με καταδίκασε προς γνώση και συμμόρφωση δική μου»

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ