Aποκλείστηκε από τα πλέι οφ της Euroleague ο Ολυμπιακός μετά το «διπλό» της Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη

Η Ζαλγκίρις Κάουνας πέτυχε σπουδαίο «διπλό» το βράδυ της Πέμπτης στη Μαδρίτη με 93-86 κόντρα στη Ρεάλ, στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague, κι έτσι πήρε το όγδοο εισιτήριο για τα πλέι οφ τηςδιοργάνωσης, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν νίκη της «βασίλισσας», προκειμένου με επικράτηση την Παρασκευή στο εντός έδρας παιχνίδι τους απέναντι στην Νταρουσάφακα να κατακτούσαν, έστω και στο νήμα, την πρόκριση.

Εντούτοις οι Πειραιώτες είδαν τελικά για δεύτερη διαδοχική χρονιά τη Ζαλγκίρις Κάουνας του Γιασικεβίτσιους να τους φράζει τον δρόμο, καθώς, ως γνωστόν, και πέρυσι οι Λιθουανοι απέκλεισαν τον Ολυμπιακό από το φάιναλ φορ, μολονότι η ελληνική ομάδα είχε το πλεονέκτημα έδρας.

Η Ζαλγκίρις ως όγδοη θα αντιμετωπίσει την πρώτη της βαθμολογίας, Φενερμπαχτσέ στα πλέι οφ, ενώ η Μπασκόνια ως έβδομη θα τεθεί αντιμέτωπη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση στη regular season.

Νωρίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την Αναντολού Εφές να επικρατεί με 101-95 της Αρμάνι Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά χρειάζονταν και νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης για να κρατούν στα δικά τους χέρια.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη κι έτσι το ματς του Ολυμπιακού με την Νταρουσάφακα δεν έχει πλέον κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ