Τα σενάρια για την επίσκεψη Τσίπρα στην Αχαΐα ενόψει των εκλογών

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βέβαιη. Αυτό που ακόμη δεν έχει οριστεί με σαφήνεια, είναι ο χρόνος.  Η μια εκδοχή είναι αυτή που θέλει τον πρωθυπουργό να ανταποκρίνεται στην πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί από το PatrasIq το οποίο θα διεξαχθεί στις 12, 13 και 14 Απριλίου. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο καταστεί εφικτό με βάση το πρόγραμμά του, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στην Πάτρα είτε το απόγευμα της 13ης Απριλίου, είτε το πρωί –μεσημέρι της 14ης.  

Στο Μαξίμου δεν βλέπουν καθόλου κακό αυτό το ενδεχόμενο. Ο συνδυασμός της επίσκεψης Τσίπρα στην Πάτρα ενόψει εκλογών με την παρουσία του σε μια διοργάνωση που αφορά την καινοτομία και την επιστημονική γνώση, άρα και την ανάπτυξη και την νέα ματιά στα πράγματα, φαίνεται να ενδιαφέρει το επιτελείο του πρωθυπουργού.

Το οποίο επιτελείο ωστόσο, πρέπει να λάβει υπόψιν του και την ατζέντα του κ. Τσίπρα σε μια κρίσιμη περίοδο που την θέλει …γεμάτη.

Απάντηση στην πρόσκληση δεν έχει λάβει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, ούτε βεβαίως οι διοργανωτές του PatrasIq, παρά το όσα διέρρευσαν περί βέβαιης επίσκεψης στις 13 του μήνα.

Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για τη διαμόρφωση του προγράμματος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα είναι η ανακοίνωση του πλήρους ψηφοδελτίου των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μάϊου, διαδικασία που μετατίθεται για τις 6 Απριλίου και η οποία σηματοδοτεί εκ των πραγμάτων την έναρξη των προεκλογικών περιοδειών του πρωθυπουργού.

Θα είναι η Αχαΐα, ένας από τους πρώτους σταθμούς;

Σαφέστατα η προσοχή του κυβερνητικού επιτελείου είναι στραμμένη στην Αχαΐα, η οποία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έδωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε την υπόθεση «γέφυρες» για τη δημιουργία κεντροαριστερού πόλου, η Αχαΐα, το αλλοτινό κάστρο του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα ιδανικό πεδίο υποδοχής αυτής της επιδίωξης, καθώς ήδη έχει επιτευχθεί μια σύγκλιση  δυνάμεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όλα δηλαδή συντείνουν στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε λόγο να  δώσει έμφαση στο νομό δια της παρουσίας του σε μια καίρια στιγμή, γιατί όχι και με τους συμβολισμούς που μπορεί να έχει η εκκίνηση των περιοδειών του από την Πάτρα.

 

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

Διαβάστε επίσης