Τί υποστηρίζει ο σύλλογος "Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας" για τα σκυλιά που βρέθηκαν σε έκταση στη δυτική Αχαΐα

επιστολή από την νομική εκπρόσωπο του συλλόγου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σχετικά με το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε με τίτλο: Δυτική Αχαΐα: Είχε φυλακισμένα 50 σκυλιά - Αποκάλυψη μετά από καταγγελία

λάβαμε από την κ. Ελένη Αρβανίτη, δικηγόρο, εκπρόσωπο του συλλόγου "Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας" την εξής επιστολή:

"Ως έχουσα την ιδιότητα της νομικής εκπροσώπου του Συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας» με έδρα την Πάτρα, είμαι σε θέση να γνωρίζω τα κάτωθι:

 

 Την Τετάρτη 20/9/2019 έλαβε χώρα ψευδής καταγγελία ενώπιον του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας αναφορικά με χώρο φιλοξενίας ζώων συντροφιάς και  υποτιθέμενες άθλιες συνθήκες διαβίωσης αυτών.

Οι αξιωματικοί του Α.Τ. στα πλαίσια της διενέργειας των καθηκόντων τους, διενήργησαν ενδελεχή έλεγχο στο χώρο και επιτόπια αυτοψία σε συνεργασία με εκπρόσωπο της Κτηνιατρικής Αρχής.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας απέδειξαν πως στο χώρο φιλοξενούνται ζώα συντροφιάς (σκυλιά) υπό άριστες συνθήκες διαβίωσης κατά τήρηση των όρων που θέτει ο Ν. 4039/2012.

Ο χώρος ελέγχεται σε σταθερή βάση από ιδιώτη κτηνίατρο με έδρα την Πάτρα.

Ο ιδιοκτήτης των ζώων προσκόμισε βιβλιάρια υγείας εκ των οποίων προέκυψε ότι όλοι οι σκύλοι διαθέτουν αριθμό ηλεκτρονικής ταυτότητας, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, στειρωμένοι και αποπαρασιτωμένοι.

Κατά ταύτα στην εν λόγω ιδιοκτησία δεν συντελείται κανένα αδίκημα από τα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα σύμφωνα με τον Ν. 4039/2012". 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ