Βαρώτσος: Ανήθικη η στάση της Ζορμπά – Μου χρωστά μια συγγνώμη

Ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος δίνει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόταση που του έκανε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σχετικά με τη μεταφορά του «Δρομέα» στα Σκόπια.

Μιλώντας στην lifo.gr o διάσημος γλύπτης ανέφερε: «Η συμπεριφορά αυτή είναι παιδαριώδης. Δεν έχει νόημα. Η κα Ζορμπά με πήρε τηλέφωνο στο σπίτι μου για να μου ανακοινώσει αυτή την ιδέα. Το ότι το αρνείται αυτή τη στιγμή, είναι μία στάση που με αφήνει για δεύτερη φορά εμβρόντητο. Την πρώτη φορά με άφησε εμβρόντητο με την πρόταση αυτή, την απίστευτη. Είναι μία ανήθικη στάση θα έλεγα».

Όσον αφορά την τοποθέτηση ενός αντιγράφου του γλυπτού στα Σκόπια ο κ. Βαρώτσος είναι κατηγορηματικός: «Δεν διαφωνώ να μπει ένα έργο κάποιου καλλιτέχνη στα Σκόπια και να στείλουν ένα έργο οι Σκοπιανοί εδώ. Αλλά όμως όχι τον «Δρομέα». Ο «Δρομέας» είναι ριζωμένος μέσα στην ιστορία της Ελλάδας. Δεν μπορεί να ξεριζωθεί ένα κομμάτι της ιστορίας και να το στείλεις. Είναι τρελό».

Φανερά ενοχλημένος με την στάση της υπουργού ο γλύπτης τονίζει ότι του οφείλει μια συγγνώμη, ωστόσο ακόμα και αν δεν το κάνει εκείνος θα επικεντρωθεί στη δουλειά του. «Δεν θα ξανασχοληθώ με αυτά τα θέματα. Εγώ δεν έχω σχέση με το υπουργείο. Έχω διάφορα έργα που φτιάχνω αυτή τη στιγμή, θα ασχοληθώ με τη δουλειά μου και με το πανεπιστήμιο. Δεν μπορώ να ασχοληθώ, δεν με ενδιαφέρει» τονίζει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης