Champions League: Επική ανατροπή για τη Γιουβέντους, «επτάρα» η Σίτι

Με δύο εντυπωσιακά παιχνίδια συνεχίστηκε η δράση για την φάση των «16» του Champions League. Στο Τορίνο η Γιουβέντους επικράτησε 3-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης με χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο και ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 από το πρώτο ματς με αποτέλεσμα να προκριθεί στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ σκόραρε στο 27’ και το 48’, ενώ στο 86’ με πέναλτι έδωσε την μεγάλη πρόκριση στη «βέκια σινιόρα».

Ο Ρονάλντο έγραψε ξανά ιστορία, καθώς έφτασε τα 127 γκολ σε 160 ευρωπαϊκές συμμετοχές, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος παίκτης στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Επίσης έφτασε τα 23 γκολ στην φάση των 16 του Champions league και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Λιονέλ Μέσι, που έχει ένα περισσότερο.

Όταν βλέπει απέναντί του την Ατλέτικο «σεληνιάζεται». Σε 32 εμφανίσεις του απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» έφτασε τα 25 γκολ, ενώ με το αποψινό τα τρία χατ τρικ απέναντι στο συγκρότημα του Σιμεόνε.

Ιστορική βραδιά ήταν και για τον Τζόρτζιο Κιελίνι, ο οποίος συνδύασε την 500ή συμμετοχή με την φανέλα της Γιουβέντους με μία τεράστια πρόκριση. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει τόσες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Στην κορυφή είναι ο Ντελ Πιέρο με 705, ακολουθεί ο Μπουφόν με 656, ο Γκαετάνο Σιρέα με 552 και ο Τζουζέπε Φουρίνο με 528.  

Στο ματς του Μάντσεστερ η Σίτι ισοπέδωσε με 7-0 τη Σάλκε και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «8», καθώς είχε κερδίσει με 3-2 και το πρώτο ματς στη Γερμανία.

Πρωταγωνιστής των πρωτοπόρων της Premier League ήταν σε ένα ακόμη ματς ο Κουν Αγουέρο. Ο Αργεντινός βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και το απέδειξε και απέναντι στους «βασιλικούς μπλε», σκοράροντας σε τέσσερα σερί ματς του Champions League για πρώτη φορά στην καριέρα του. Άνοιξε το σκορ στο 35΄ με πέναλτι και στο 38΄ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Με αυτό, μάλιστα, έφτασε τα 11 γκολ στις τελευταίες 7 συμμετοχές του στο Champions League εναντίον γερμανικών ομάδων.

Η Σίτι, από την άλλη, με τα 22 γκολ μέχρι τώρα στη διοργάνωση, ξεπέρασε την Παρί Σεν Ζερμέν που κατείχε τα πρωτεία στην σχετική λίστα. Ξεχωριστή ήταν η βραδιά και για τον Λιρόι Σανέ, ο οποίος απέναντι στην πρώην ομάδα του, με το γκολ που σημείωσε στο 43΄, έφτασε τα 50 σε όλες τις διοργανώσεις σε επαγγελματικό επίπεδο (37 με την Μάντσεστερ Σίτι και 13 με την Σάλκε).

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, με κεκτημένη ταχύτητα από το χατ τρικ που πέτυχε εναντίον της Γουότφορντ, έκανε το 4-0 στο 57΄, για να πάρει... τη σκυτάλη ο Μπερνάρντο Σίλβα στο 71΄ με το τρίτο του γκολ στην εφετινή διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να «πυροβολούν» και στο 78΄ ο Φοντέν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-0, για να έρθει ο Ζεσούς στο 84΄ να βάλει «το κερασάκι στην τούρτα» του θριάμβου των «πολιτών».

Μάντσεστερ Σίτι – Σάλκε 7-0 (COSMOTE SPORT 1 HD)

Γκολ: 35' πεν. Αγουέρο, 38' Αγουέρο, 42' Σανέ, 56' Στέρλινγκ, 71' Μπ. Σίλβα, 78' Φοντέν, 84' Ζεσούς

 

Κίτρινες κάρτες: Ντανίλο, Ζιντσένκο - Μπρούμα

Κόκκινες κάρτες: -

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντανίλο, Στέρλινγκ, Γκουντογκάν, Αγουέρο (64' Ζεσούς), Λαπόρτ (72' Ντελφ), Σανέ, Μπ. Σίλβα, Ντ. Σίλβα (64' Φοντέν), Ζιντσένκο.

Σάλκε (Ντομένικο Τεντέσκο): Φέρμαν, ΜακΚίνι (74' Μεντίλ), Σερτάρ, Μπενταλέμπ, Κονοπλιάνκα, Σταμπουλί, Μπουργκστάλερ (79' Τισέρτ), Οτσίπκα, Σανέ, Μπρούμα, Εμπολό (69' Σκρζίμπσκι).

 

Γιουβέντους - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (COSMOTE SPORT 2 HD)

Γκολ: 27' Ρονάλντο, 48' Ρονάλντο, 86' πεν. Ρονάλντο

 

Κίτρινες κάρτες: Μπερναρντέσκι - Χουανφράν, Χιμένες, Βιτόλο

Κόκκινες κάρτες: -

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (67' Ντιμπάλα), Πιάνιτς, Τσαν, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι, Κριστιάνο, Μάντζουκιτς (80' Κιν).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Τσόλο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Χιμένες, Γοδίν, Αρίας (77' Βιτόλο), Κόκε, Ροντρίγκο, Σαούλ, Λεμάρ (57' Κορέα), Μοράτα, Γκριζμάν.

Διαβάστε επίσης