Εισαγγελική έρευνα για το αιματηρό επεισόδιο στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

Παραγγελία για τη διενέργεια δύο ερευνών σχετικά με το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε την Πέμπτη στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού με έναν νεκρό και τραυματίες κρατούμενους διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Στο πλαίσιο αυτών θα εξεταστούν αν οι κρατούμενοι που ενεπλάκησαν στο περιστατικό είχαν πάρει ουσίες που δεν προβλέπονται για την θεραπεία τους ενώ θα διερευνηθούν οι διαδικασίες μεταγωγής όλων των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο, υπό ποιες προϋποθέσεις μετήχθησαν, γιατί και ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε, ιδιώτης ή του δημοσίου.

Επιπλέον, θα ελεγχθούν και τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι εν λόγω κρατούμενοι όχι μόνο από συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και γιατρούς ή δικηγόρους.

Τις παραγγελίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων. Μεταξύ άλλων ανέφερε τις προσλήψεις προσωπικού που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα καθώς και τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές.

Ο κ. Καλογήρου υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη κατά των μελών του αποκαλούμενου κυκλώματος «Κορυδαλλός-mafia”.

Ο υπουργός κλείνοντας τόνισε ότι είναι υπέρ της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων επισημαίνοντας ότι «δεν αντιδικούμε με κανέναν" ωστόσο οι "δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις".

Διαβάστε επίσης