Ποινικές ευθύνες σε κυβερνητικά πρόσωπα, υπουργούς αλλά και τον Πρωθυπουργό καταλογίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι στην οποία 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ''Τα Νέα'', η κ. Κωνσταντοπούλου ζητά την άρση της ασυλίας τους και την παραπομπή τους ενώπιον της δικαιοσύνης.
«Αυτό που συνέβη στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα. Η άσκηση ποινικών διώξεων για ανθρωποκτονία κατά συρροή αλλά και η αναλυτική διάταξη των εισαγγελέων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την απονομή Δικαιοσύνης. Γιατί αν το έγκλημα αυτό μείνει ατιμώρητο, όπως τόσα στο παρελθόν θα επαναληφθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Στη μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε το καλοκαίρι με τον Διαμαντή Καραναστάση, περιέρχονται στοιχεία τα οποία πλέον γίνονται δεκτά από τους εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση. Όσα αποκαλύπτουν, ξεγυμνώνουν τις εγκληματικές ολιγωρίες των υπευθύνων που έστειλαν στο θάνατο 100 συνανθρώπους μας. Οι ευθύνες, βέβαια, δεν εξαντλούνται σε αυτούς κατά των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Υπάρχει ποινική ευθύνη και των κυβερνητικών προσώπων, υπουργών και Πρωθυπουργού, που ήταν αρμόδια για την προστασία των πολιτών. Και θα πρέπει να γίνει άρση της ασυλίας τους και παραπομπής τους», τονίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Στην ερώτηση για τις ευθύνες στην ηχογράφηση και τη δανειοδότηση Π. Πολάκη από την Attica Bank, η κ. Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε ότι «η ηχογράφηση και η δημοσιοποίηση συνομιλίας χωρίς συναίνεση είναι κακούργημα για το οποίο πρέπει να ελεγχθούν ποινικά Πολάκης και Βαξεβάνης. Το πραγματικό θύμα δεν είναι ο Στουρνάρας αλλά η ιδιωτικότητα και το απόρρητο της επικοινωνίας κάθε πολίτη. Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα ποινική. Και το γεγονός ότι κρύβονται ο ένας πίσω από τη βουλευτική και ο άλλος πίσω από την κυβερνητική προστασία, αποδεικνύει πόσο στρεβλά εργαλειοποίησε τη βουλευτική ασυλία το πολιτικό σύστημα».
Η κ. Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, υποστήριξε ότι «η χώρα βρίσκεται στην πιο βαθιά και πιο σκοτεινή μνημονιακή περίοδο. Με επιβολή, επιτροπεία, ανελευθερία, που θέλουν να τις εγκαθιδρύσουν ως νέα κανονικότητα. Είμαστε σε Μνημόνιο διαρκείας, που δεν λέγεται Μνημόνιο και σε συνθήκη κατάλυσης της δημοκρατίας από τους κυβερνώντες και τους δανειστές, που δήθεν ανησυχούν για την άνοδο του φασισμού».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ