Η Κοινο_Τοπία αποχαιρετά τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, έναν δημιουργικό και οραματιστή συμπολίτη μας

Η Κοινο_Τοπία αποχαιρετά έναν δημιουργικό και οραματιστή συμπολίτη μας

Ένας συμπολίτης με όραμα και δημιουργικότητα δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος υπηρέτησε τα κοινά από διάφορες θέσεις με πάθος και ανιδιοτέλεια. Η φλόγα του για δημιουργία και εξέλιξη της πόλης που ζούσε και τόσο αγαπούσε ήταν άσβεστη. Παρά τις απογοητεύσεις του δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει και να οραματίζεται μια Πάτρα των ευκαιριών, της προόδου, της ανάδειξης της πολιτιστικής της κληρονομιάς και των κοινωνικών της χαρακτηριστικών.

Μέλη και φίλοι της Κοινο_Τοπίας που τον γνωρίσαμε θα τον θυμόμαστε ως ένα ανήσυχο πνεύμα, που προσέφερε πολλά στην πόλη και σε όσους τομείς ευθύνης ανέλαβε.

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1952. Τόπος καταγωγής της οικογένειας του ήταν το Πάος (Σκούπι) Καλαβρύτων το οποίο αγαπούσε και μας κέντρισε το ενδιαφέρον ώστε στο μακρινό 2001 να το επισκεφθούμε 50 άτομα σε ημερήσια εκδρομή.

Παντρεμένος με την Αργυρούλα Γερασιμάτου (συνταξιούχο δημοτική υπάλληλο) απέκτησε 2 κόρες, τη Ζωή και τη Βασιλική και 2 εγγονούς.

·     Από το 1986 ως το 1999 διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας (ΟΕΒΕΣΝΑ)

·     Για πολλά χρόνια εκλεγόταν ως αντιπρόσωπος στη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)

·     Διετέλεσε 20 χρόνια Πρόεδρος του Συνδέσμου Αργυροχρυσοχόων Νομού Αχαΐας

·     Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων – Κοσμηματοπωλών - Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ)

·     Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος επί σειρά ετών του Συνεταιρισμού Αργυροχρυσοχόων νομού Αχαΐας

Οραματίστηκε και έβαλε το λιθαράκι του στη δημιουργία ή τη λειτουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ), του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΓΣΕΒΕΕ, του Συνεταιρισμού Αργυροχρυσοχόων, του Τεχνολογικού Μουσείου (ΤΕ.ΜΑΧ) και της Ένωσης Αστικών Συνεταιρισμών.

Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πόλη μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλα όσα άφησε παρακαταθήκη να στηριχθούν και όλα όσα οραματίστηκε να υλοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ