Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ: Η «Βασίλισσα» ψάχνει την εξιλέωση

Τα πρώτα εισιτήρια για τους «8» του Champions League βγαίνουν σήμερα με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Τότεναμ να έχουν το σαφέστατο προβάδισμα, αν και οι εμφανίσεις τους το τελευταίο διάστημα δεν πείθουν.

Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ
Άλλη μια δύσκολη στιγμή για την Ρεάλ που μέσα σε λίγες ώρες έμεινε εκτός Κυπέλλου και πρωταθλήματος (δύο εντός έδρας ήττες από την Μπάρτσα) και στρέφεται αναγκαστικά στο Champions League.

Οι «μερένγκες» έχουν το πάνω χέρι μετά τη νίκη τους με 2-1 στο Άμστερνταμ, αλλά και λόγω παράδοσης καθώς μετρούν 7 διαδοχικές νίκες εις βάρος του Αίαντα με τον εντυπωσιακό συντελεστή τερμάτων 22-3!

Βέβαια οι Ολλανδοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου αγώνα, αλλά η εμπειρία της Ρεάλ της χάρισε τη νίκη, ενώ γενικότερα ο Άγιαξ έχει νικήσει μόλις 2 από τα τελευταία 15 παιχνίδια του κόντρα σε ισπανικές ομάδες.

«Πολλές φορές έχουμε ακούσει να λένε πως η Ρεάλ πέθανε, αλλά πάντα
βρίσκουμε τον τρόπο να επιστρέψουμε. Τα ίδια έλεγαν και το 2015», είπε χθες ο Λούκα Μόντριτς, ο οποίος πάντως δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί ότι λείπουν από την ομάδα του τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ σήμερα θα της λείψει κι ο Σέρχιο Ράμος ο οποίος δέχθηκε επίτηδες κάρτα στον πρώτο αγώνα και η UEFA τον τιμώρησε με επιπλέον αγωνιστική.

«Ο στόχος μας πάντα είναι ο ίδιος: να σκοράρουμε. Είμαστε ο Άγιαξ και δε μας ενδιαφέρει ποιος είναι απέναντι μας. Μπαίνουμε στο χορτάρι για να κυριαρχήσουμε, να σκοράρουμε και να κερδίσουμε. Ελπίζω η
Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει εμφάνιση αντίστοιχη με το πρώτο παιχνίδι», δήλωσε από την πλευρά του ο τεχνικός των Ολλανδών Τεν Χαγκ, ο οποίος δεν έχει σοβαρά προβλήματα και όπως έδειξε φάνηκε να πιστεύει στο θαύμα της ανατροπής.

Ντόρτμουντ-Τότεναμ
Η Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μόλις δέχθηκε το γκολ από τον Σον κατέρρευσε για να δεχθεί άλλα δύο και πλέον να καλείται να πετύχει ένα μεγάλο θαύμα…

Κακό το μομέντουμ και για τους δύο με την Μπορούσια να έχει χάσει τη διαφορά των 7 πόντων που είχε από την Μπάγερν και την Τότεναμ να έχει μείνει 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο να ανατρέψουμε το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις από πριν τι θα
συμβεί. Αν πιάσουμε σπουδαία απόδοση τίποτα δεν είναι αδύνατο», δήλωσε ο Λουσιάν Φαβρ ο οποίος δεν υπολογίζει τους Πούλισιτς και Πίστσεκ.

«Ο αντίπαλος μας έπαιξε Παρασκευή και είχε μια ημέρα παραπάνω για να προετοιμαστεί, ενώ εμείς παίξαμε Σάββατο και μάλιστα ένα
ντέρμπι. Είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να ξεχάσουν το τι συνέβη στο πρώτο παιχνίδι. Δεν θα κλειστούμε, ξέρουμε ότι αν σκοράρουμε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα για εμάς», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο που δεν θα έχει τον Ντέλε Άλι ενώ άφησε εκτός αποστολής των Τρίπιερ.

Διαβάστε επίσης