ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ: Η Πάτρα γέμισε φως- Χιλιάδες παιδικά χαμόγελα στο καρναβάλι των μικρών που άπλωσε τα ...μάγια του στην πόλη- ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

12.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 115 ομάδες συμμετοχής παρελαύνουν στους δρόμους της Πάτρας, 

Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών ξεκίνησε από την Πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

ΔΕΙΤΕ κι άλλες φωτογραφίες από το Καρναβάλι των Μικρών- ΦΩΤΟ

Συμμετέχουν η Δημοτική Μουσική, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία υπάρχουν τρία νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Πρόκειται για τον «Καρναβαλάκο», που η μορφή του αποτυπώνει τον τζίτζικα, τη μασκότ του Πατρινού Καρναβαλιού πάνω σε ένα άλογο, το «Κουτάβι» (και οι δυο δημιουργίες του Νεκτάριου Σαρηγιάννη και η «Τοσοδούλα», που βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι, δημιουργία του Παντελή Χατζόπουλου, ενώ θα παρελάσουν και τα παλαιότερα «Ζουζούνι», «Κάστρο» και «Ποσειδώνας». Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες συμμετοχής σκορπίζοντας χρώματα, φαντασία, χιούμορ, αθωότητα και αστείρευτο κέφι και χαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν 12 ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από Ιωάννινα, Πύργο, Ναύπακτο, Δύμη, Ριόλο, Κάτω Αχαϊα, Αλισσό, Μαζαράκι, ενώ το Χαμόγελο του Παιδιού θα συμμετάσχει και με τμήματα εκτός Πατρών. Συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στο τέλος της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίχτες» και «Σοκολατοβροχή»  θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης