Χωρίς Καρναβάλι φέτος η Κατούνα

Μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας δεν θα οργανωθεί καρναβάλι φέτος στην Κατούνα – Η ΦΩΤΟ είναι από το πρώτο Καρναβάλι Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Το Καρναβάλι της Κατούνας ξεκίνησε το 2010, όταν μια ομάδα Κατουνιωτών, με φαντασία, διάθεση και τόλμη πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010, το πρώτο Καρναβάλι για την πολιτιστική ανέλιξη της περιοχής και παράλληλα τη συμβολή του στην οικονομία του τόπου και ήταν μία μοναδική διαφήμιση για την Κατούνα.
Φέτος το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας όπως ανακοίνωσε με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, δεν θα προβεί στη διοργάνωση καρναβαλιού -μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας- αλλά θα αρκεστεί σε ένα αποκριάτικο παιδικό πάρτι.


Αυτονόητο είναι να υπάρχουν και «γκρίνιες» εκ μέρους των κατοίκων και καλό θα είναι οι αρμόδιοι του δήμου να λάβουν υπόψιν και τις οικονομικές παραμέτρους της Κατούνας καθώς τέτοιες μέρες το χωριό γέμιζε επισκέπτες και επιδρά ανασταλτικά με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να χάνουν έσοδα, αφού το καρναβάλι προσέφερε μικρές τονωτικές ενέσεις στην πολύπαθη οικονομία της περιοχής καθώς κάτοικοι και επισκέπτες γέμιζαν τα τοπικά καταστήματα.
Επίσης να επισημάνουμε ότι το καρναβάλι γινόταν για να χαρούν τα παιδιά και όλος ο κόσμος που δεν έχει λεφτά για να πάει στην Πάλαιρο, στην Πάτρα ή στον Αστακό για να ξεφύγουν απο τη μιζέρια. Γινόταν με πολύ λίγα λεφτά και συμμετείχαν δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΚΔΑΠ, όλος ο Κόσμος. 
–Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή έχει βαλθεί να επαναφέρει το χωριό εκεί που ήταν πριν πολλά χρόνια, ένα μίζερο χωριό χωρίς ενδιαφέρον να το επισκεφτεί κανείς.

xiromeronews.blogspot.com

Διαβάστε επίσης