Eurovision 2019: Δεν θα εκπροσωπήσει την Ουκρανία η Maruv

H ένταση στις σχέσεις Ουκρανίας- Ρωσίας επηρεάζει και την Eurovision.

Η τραγουδίστρια Maruv, η οποία κέρδισε την προτίμηση του κοινού της Ουκρανίας στη σχετική ψηφοφορία το περασμένο Σάββατο, τελικά δε θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό.

Αιτία ήταν η άρνηση της να δεχθεί τους όρους που ήθελε να της επιβάλλει η ουκρανική κρατική τηλεόραση.

Της δόθηκαν 24 ώρες για να υπογράψει μία σύμβαση. Στη σύμβαση υπήρχε ο όρος πως το επόμενο διάστημα δε θα εμφανιστεί σε συναυλίες στη Ρωσία, ενώ υπήρχαν και άλλες δεσμεύσεις που αφορούσαν τις εμφανίσεις της στα ΜΜΕ.

H 27χρονη τραγουδίστρια, της οποίας το πραγματικό όνο είναι Annna Korsun, είπε πως δεν είχε αντίρρηση να ακυρώσει την επόμενη περιοδεία της στη Ρωσία, όμως oι υπόλοιποι όροι που της επιβάλλονταν και οι οποίοι είχαν σχέση με τη διαμάχη Ρωσίας- Ουκρανίας, κατέληγαν να είναι «λογοκρισία».

«Είμαι πολίτης της Ουκρανίας, πληρώνω τους φόρους μου και αγαπάω ειλικρινά την Ουκρανία», έγραψε η τραγουδίστρια στο Facebook. «Όμως δεν είμαι έτοιμη να αρχίζω να εκτοξεύω σλόγκαν και να μετατρέψω τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό σε εκστρατεία υπέρ των πολιτικών μας. Είμαι μουσικός, όχι ένα εργαλείο στην πολιτική αντιπαράθεση. Σας ζητώ να δεχθείτε την κατάσταση και να μην πάρουμε το δρόμο της σύγκρουσης».

Η απόφαση του τηλεοπτικού δικτύου βρήκε σύμφωνους τους Ουκρανούς πολιτικούς, με το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας να ανακοινώνει πως «μόνο πατριώτες με επίγνωση της ευθύνης τους μπορούν να τραγουδήσουν στη Eurovision».

Διαβάστε επίσης