Μονόδρομος για τον Ολυμπιακό η νίκη επί της Εφές

Η Euroleague επιστρέφει μετά από δύο εβδομάδες στην ζωή μας και ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την αποψινή (19:30 Novasports2HD) αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής με την Αναντολού Εφές, που συγκαταλέγεται στις πιο καθοριστικές για την φετινή πορεία του στην διοργάνωση. 

Οι «ερυθρόλευκοι», επισκέπτονται ξανά το «Σινάν Ερντέμ», όπου το Μάιο του 2012 έγραψαν χρυσή ιστορία με την κατάκτηση του τροπαίου στον αλησμόνητο τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, έχοντας ρεκόρ 12-10, για να παίξουν απέναντι στην τουρκική ομάδα (14-8), το τελευταίο τους «χαρτί» για ένα πλασάρισμα στην 4η ή την 5η θέση. Με νίκη, εκτός του ότι σπάει το σερί των τριών συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων (Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι), ο Ολυμπιακός διατηρεί τις ελπίδες του για ένα καλύτερο πλασάρισμα από ότι η 6η θέση στην οποία βρίσκονται τώρα, με ήττα, τίθεται εν αμφιβόλω, ακόμα-ακόμα και η ίδια η πρόκριση στα πλέι οφ. 

Οι πειραιώτες, έχουν αφήσει πίσω τα όσα συνέβησαν μετά τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και τις κινήσεις που κάνουν για την «κάθαρση» του ελληνικού μπάσκετ και έχουν προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βγάλουν αντίδραση, απέναντι σε μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα. Έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη χθες το βράδυ έπειτα από ταλαιπωρία με αναμονή στην Αθήνα λόγω της πυκνής ομίχλης που υπάρχει στην τουρκική πόλη, χωρίς τον τραυματία Βασίλη Σπανούλη και τον Δημήτρη Αγραβάνη για λόγους τακτικής. Ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα, θα κάνει ο Μπριαντέ Γουέμπερ, ο οποίος στα λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στους «πράσινους», έδειξε καλά στοιχεία. 

Κόντρα σε μία ομάδα που μπροστά στο κοινό της έχει φέτος ρεκόρ 9-2 και πετυχαίνει 88 πόντους μέσο όρο, η άμυνα θα πρέπει να επανέλθει στα προ αγωνιστικής κάμψης επίπεδα και να αντιμετωπίσει σωστά πολύ φορμαρισμένους παίκτες όπως Μίτσιτς, Μπομπουά, Σιμόν, Λάρκιν, Μερμάν και Ντάνστον, Πλάις και Αντερσον. Στόχος, είναι να κοπεί και η δημιουργία των παικτών του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, καθώς και ο Μερμάν ξεπέρασε το πρόβλημα στον καρπό. Η Εφές, είναι η πρώτη στις ασίστ στην διοργάνωση με 20,3 ανά παιχνίδι, αλλά και δεύτερη σε ευστοχία στα τρίποντα με 42% ποσοστό.

Ο Ολυμπιακός, θα πρέπει να την πιέσει για να κάνει λάθη (έχει 12,2 μέσο όρο), να είναι πολύ πιο εύστοχος απ’ ότι το 44,9% που έχει φέτος εντός παιδιάς και να μην κάνει λάθη που συνήθως βοηθούν τον αντίπαλο να κλέψει μπάλες και να βάλει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Οι γηπεδούχοι, είναι αρκετά ψηλά στα κλεψίματα με 6,6, παρότι δε φημίζονται για την αποτελεσματικότητα της άμυνάς τους (δέχονται 80 μέσο όρο). 

Διαιτητές του σημερινού αγώνα, είναι ο Κροάτης Νταμίρ Γιαβόρ, ο Ισπανός Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ και ο Λιθουανός Γιούργκις Λαουριναβίτσιους. Το γήπεδο, σε αντίθεση με τα περισσότερα εντός έδρας παιχνίδια της Εφές (μέσος όρος προσέλευσης 5500), αναμένεται να έχει σήμερα αρκετό κόσμο λόγω της σπουδαιότητας του αγώνα, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η διοίκηση της τουρκικής ομάδας, έχει ορίσει πολύ χαμηλές τιμές για τα εισιτήρια (3 με 13€). 

Προϊστορία 

Ζευγάρι με πολύ έντονο και «γεμάτο» παρελθόν από καταβολής κυπέλλου πρωταθλητριών (πρώτη συνάντησή τους τον Οκτώβριου του 1994) και στη συνέχεια Ευρωλίγκας είναι το αποψινό. Οι δύο ομάδες, έχουν τεθεί αντιμέτωπες 41 φορές, με τον Ολυμπιακό να μετράει 24 νίκες και την Εφές 17. Στα 19 παιχνίδια που έχουν γίνει επί τουρκικού εδάφους, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φύγει με 9 «διπλά» και έχουν ηττηθεί σε 10 αναμετρήσεις. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με σκορ 88-81. 

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε επίσης