Φώφη Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Σε συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μίλησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά η οποία τόνισε ότι το Κίνημα δυναμώνει κάθε μέρα καθώς μετά τον Βόλο και την Καρδίτσα, φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Οι προοδευτικοί πολίτες δίνουν τη δική τους δυναμική απάντηση. Χρειάζεται ισχυρός προοδευτικός πόλος, απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστηρίζοντας ότι είναι έτοιμο να δώσει την μάχη στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στις Ευρωεκλογές, στις Εθνικές. «Κύριοι της Κυβέρνησης τελειώσατε, ορίστε ημερομηνία εκλογών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση για τη προσπάθεια να προσελκύσει στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς λέγοντας ότι «με μεθόδους Μαδούρο, η παρέα του Μαξίμου προσπαθεί να διασωθεί. Πρωθυπουργός σε απόγνωση, μπροστά στην ήττα.Έχει φτάσει στο σημείο να κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και την Κεντροαριστερά. Αδειάζει και τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα. Όσο για την απόπειρα λεηλασίας του χώρου μας , αυτή πέφτει στο κενό. Συνεχίστε κ.Τσίπρα, για κάθε έναν που εξαγοράζετε, 1000 έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για παρακμή και εκφυλισμό της πολιτικής ζωής με ευθύνη του κ.Τσίπρα. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας.

Νυν υπουργός μαγνητοφωνεί παρανόμως τον κεντρικό τραπεζίτη, τον απειλεί ευθέως και δημοσιοποιεί την συνομιλία. Τέως υπουργοί αλληλοκατηγορούνται με απειλές τύπου υποκόσμου για παράνομες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης από ξένα κέντρα 50 εκατ. ευρώ για την συμφωνία των Πρεσπών και αδιαφανείς αναθέσεις. Καθεστωτισμός, αμοραλισμός. Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο Ελληνικός λαός», υπογράμμισε προβλέποντας ότι η κυβέρνηση θα καταδικασθεί στις εκλογές που έρχονται. «Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό γιατί αυτό πραγματικά είναι, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fake αριστερά. Έτσι θα γίνει καθαρό και πάλι το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, θα γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα «Πρόοδος ή Συντήρηση».

Δεν άφησε στο απυρόβλητο τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, που πιστεύουν, όπως είπε, ότι «οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Που θέλουν να κόψουν κι άλλο τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος. Είναι αυτοί που ξεκαθαρίζουν ότι δεν χρειάζονται Συλλογικές Συμβάσεις, δεν χρειάζεται προστασία του αδύνατου (του εργαζόμενου) έναντι του δυνατού (του εργοδότη). Είναι αυτοί που κηρύσσουν τον πόλεμο στα συνδικάτα και διατυμπανίζουν ότι θα καταργήσουν τον Ν. 1264 και θα περιορίσουν το δικαίωμα της απεργίας. Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε».

Με έμφαση τόνισε η Φώφη Γεννηματά ότι μια λύση υπάρχει γι αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα και τη ΝΔ, να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής επειδή η χώρα χρειάζεται προοδευτικές λύσεις κι μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί. «Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια», επισήμανε. Απευθυνόμενη στο σημείο αυτό στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι «ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με ισχυρά εκλεγμένα όργανα. Οι αποφάσεις τους θα μας δεσμεύουν όλους». «Έχουμε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Και όσο με αφορά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα. Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας. Οι καιροί είναι κρίσιμοι, η συγκυρία ιστορική. Η ευθύνη της παράταξής μας μεγάλη» ζητώντας από τα στελέχη και τους οπαδούς του ΚΙΝΑΛ να κρατήσουν τη παράταξη όρθια.

Για τα κρίσιμα ζητήματα και τα προβλήματα των εργαζομένων και τις συνθήκες που επικρατούν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε ότι «στρατηγικός στόχος είναι η Πλήρης Απασχόληση».

Αναλύοντας τις προτάσεις για τα εργασιακά σημείωσε ότι :

«Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόταση για την Ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Να μειώσουμε τις Κοινωνικές Ανισότητες, να εγγυηθούμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην χώρα μας. Χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων στη γνώση και στα νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων. Με ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής. Γι' αυτό:

Συγκροτούμε το Πρόγραμμα Δια Βίου Απασχόλησης, με την συνεργασία Κράτους, Ιδιωτικού Τομέα, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Κοινωνικών Εταίρων.

Η τεχνολογική πρόοδος μπορεί και πρέπει να μετουσιωθεί σε μια δίκαιη ανταμοιβή της αναμενόμενης αυξημένης παραγωγικότητας. Με υψηλότερους μισθούς ή/και με μειωμένο χρόνο εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών.

Εμμένουμε στην αξιοκρατία και στην διαφάνεια παντού. Και είμαστε απόλυτοι: καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ.

Για μας τα συνδικάτα όχι μόνο δεν είναι εχθρός, αλλά τα αντιλαμβανόμαστε ως πολύτιμο συνεργάτη στην προσπάθειά μας για την έξοδο από την κρίση, την Ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της Οικονομίας.

Εμμένουμε στην αξιοκρατία και στην διαφάνεια παντού. Και είμαστε απόλυτοι: καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ.

Ο καθορισμός του Κατώτερου μισθού, περνά στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε να καθορίζεται μόνο με αποφάσεις των ίδιων των Κοινωνικών εταίρων.

«Ξεπαγώνουν» οι αυξήσεις μέσω των «τριετιών», που ακόμη ως σήμερα δεν έχει ρυθμίσει ο κ. Τσίπρας.

Ενισχύουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, και ιδιαίτερα τις κλαδικές δίνοντας βάρος στην υποχρεωτικότητα και την καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις, είτε όχι.

Επαναφέρουμε πλήρως την «μετενέργεια» των συλλογικών συμβάσεων για την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Καταργούμε τον Νόμο Κατρούγκαλου και ανοίγουμε τον διάλογο για δίκαιες και βιώσιμες λύσεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα, με σεβασμό στην ανταποδοτικότητα των εισφορών και κατοχύρωση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

Κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ.

Επαναφέρουμε τις προηγούμενες διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας.

Δεσμευόμαστε για την σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών των Δημοσίων Υπαλλήλων, που επλήγησαν από τις μειώσεις λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής και των Μνημονίων.

Επίσης για την επανακατάταξη όλων στα μισθολογικά κλιμάκια με βάση τον χρόνο υπηρεσίας, ώστε να καλυφθούν και οι απώλειες από τις διατάξεις που απαγόρευαν την μισθολογική εξέλιξη.

Κατοχυρώνουμε την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας και Πρόνοιας για όλους.

Πρώτος στόχος μας η αναγέννηση του ΕΣΥ, η αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, το σύγχρονο Κοινωνικό κράτος, με άμεση διενέργεια-κατά προτεραιότητα- και όλων των απαραίτητων προσλήψεων Νοσηλευτικού, Ιατρικού, Εκπαιδευτικού προσωπικού, και την σωστή στελέχωση των υπηρεσιών που προσφέρουν Κοινωνικό έργο», ανέφερε η κ. Γεννηματά.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης