Τίποτα πλέον δεν μπορεί να τους σώσει...

Του Θανάση Νταβλούρου

Αφού ομολόγησε, εμμέσως πλην σαφώς, την επερχόμενη ήττα του εντός της Βουλής, στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο λαοπλάνος απερχόμενος πρωθυπουργός προχώρησε στον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης του, που σύντομα, πολύ σύντομα, θα αποτελέσει παρελθόν.

Διότι τίποτα δεν σώζει τόσο αυτόν όσο και τους κομματικούς συντρόφους του, αλλά και αυτούς που όψιμα τους προσεταιρίστηκαν. Ούτε βέβαια η προσπάθεια του λαοπλάνου να εμφανιστεί στα στερνά του κυβερνητικού βίου του ως κεντροαριστερός, χρησιμοποιώντας λίγα πολιτικά «ρετάλια» του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του Γιώργου Παπανδρέου, είναι για τους ίδιους σανίδα σωτηρίας.

 Η πομφόλυγα της περιλάλητης Αναθεώρησης του Συντάγματος, που είχε ως στόχο να αποτινάξει από πάνω τους το στίγμα του ξεπουλήματος της Μακεδονίας, έσκασε στα χέρια τους.

Κυβερνητικοί βουλευτές διαφοροποιήθηκαν σε ψηφοφορίες από την κομματική γραμμή, την ίδια ώρα που αυτοί που συναλλάχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και με προφανή πολιτικά ανταλλάγματα είναι πειθήνια όργανα του τον κρατάνε με το ζόρι στην εξουσία, όπως ο ετοιμοθάνατος είναι στην εντατική και κρατιέται στη ζωή με μάσκα οξυγόνου.  

Παράλληλα, όμως, οι πολίτες συνειδητοποίησαν ότι βασικός σκοπός του ευτελισμού (και) μιας από τις κορυφαίες διαδικασίες του δημοκρατικού πολιτεύματος, ήταν και είναι ο μύχιος πόθος του ολετήρα να ρίξει την (επόμενη) κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κοντολογίς, έχουν συνειδητοποιήσει ότι επέρχεται το τέλος τους, αυτό που τους αξίζει ως το δίκαιο τίμημα της εκ μέρους τους εξαπάτησης του ελληνικού λαού! Εννοείται ότι είναι αναπόφευκτο...     

 

Διαβάστε επίσης