Πώς το Instagram βοήθησε μια γυναίκα να χάσει 54 κιλά -Με αυτούς τους 5 τρόπους

O ιδανικός τρόπος να επιβιώσεις σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει είναι να έχεις ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Να είσαι ανοιχτή στα ερεθίσματα, αλλά ταυτόχρονα επιλεκτική.

Να κρατάς την πληροφορία που χρειάζεσαι και να την αξιοποιείς προσαρμόζοντάς την στα μέτρα σου.

Η ιστορία μιας γυναίκας που κατάφερε να χάσει αρκετά κιλά μέσα σε έναν χρόνο δίνει «τροφή» για σκέψη: μπορεί ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης να αλλάξει, με ουσιώδη τρόπο, την ζωή μας προς το καλύτερο;

Η ιστορία της Jenn δείχνει την άλλη πλευρά του Instagram: αυτή που προσεγγίζει τον άνθρωπο με αλήθεια, αυτή που εμπνέει και ενώνει τον κόσμο. Aυτή που στέκεται μακριά από photoshop, fake πρότυπα και μοντέλα ζωής που απέχουν από την πραγματικότητα.

Η ιστορία της Jenn, όπως την διαβάσαμε στο Ιnsider, απαριθμεί τους τρόπους με τους οποίους το Instagram την βοήθησε να χάσει μέσα σε έναν περίπου χρόνο περισσότερα από 54 κιλά.

«Ενα ταξίδι χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα» είχε πει ο Λάο Τσε. Στην περίπτωση της Jenn, ένα μεγάλο ταξίδι απώλειας βάρους ξεκίνησε με έναν λογαριασμό στο Instagram.

Το Instagram έδωσε ώθηση και έμπνευση στην Jenn να υλοποιήσει τον στόχο της.

Αυτοί οι 5 τρόποι αποτελούν το δικό της ινσταγκραμικό εγχειρίδιο επιτυχίας.

1) «Το Instagram λειτούργησε ως ένα ευχάριστο «διατροφικό ημερολόγιο»:

«Δημιούργησα έναν λογαριασμό στο Instagram ώστε να καταγράφω τι έτρωγα σε καθημερινή βάση. Δεν κατέφυγα στην λύση ενός γραπτού ημερολογίου, γιατί οι φωτογραφίες επιδρούσαν θετικά στην διάθεσή μου. Πόσταρα με ειλικρίνεια αυτό που έτρωγα, είτε ήταν μέσα στο πλάνο, είτε ήταν «junk food». Έτσι, η καταγραφή ήταν άκρως βοηθητική για να βλέπω την αληθινή πορεία της προσπάθειάς μου.

2) «Δεν βαρέθηκα ποτέ τις διατροφικές μου επιλογές»

«Είδα ότι υπάρχουν εκατομμύρια λογαριασμοί στο Instagram, παρόμοιοι με τον δικό μου: εκατομμύρια διαδικτυακοί χρήστες ακολουθούσαν τον ίδιο τρόπο διατροφής. Έτσι, μπορούσα να αντλώ αμέτρητες ιδέες για τα γεύματά μου, συνταγές, και συμβουλές.

3) «Έπαιρνα θάρρος και κουράγιο από την προσπάθεια των άλλων»:

«Ακόμα κι αν ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπεις στο παιχνίδι της «σύγκρισης» παρακολουθώντας στενά -και με στρες- την προσπάθεια των άλλων να χάσουν βάρος, μπορείς να ξεφύγεις από αυτό και να επικεντρωθείς στην έμπνευση που μπορείς να αντλήσεις από τις «νίκες» τους. Συνήθιζα να κάνω σε όλους ενθαρρυντικά σχόλια και να γιορτάζω μαζί τους την επιτυχία τους. Ηξερα ότι η θετική ενέργεια θα μου ανταποδοθεί.

4) «Επικοινωνούσα με ανθρώπους που είχαν τον ίδιο στόχο και μπορούσαν να με καταλάβουν»: Είναι ωραίο να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια ακριβώς φάση με σένα. Δεν είναι ότι η οικογένεια και οι φίλοι σου δεν σε καταλαβαίνουν. Απλά οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζεσαι τον ίδιο στόχο μπορούν να σου δώσουν τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, συμβουλές και λίγη από την δική τους εμπειρία. Στο Ιnstagram μπόρεσα να να βρω πολλούς ανθρώπους στο ίδιο μονοπάτι με μένα».

5) «Το Instagram μού υπενθύμιζε πόσο έχω προσπαθήσει όταν έχανα το κουράγιο μου»: «Οταν ένιωθα κατά διαστήματα ότι δεν είχα καμία πρόοδο, οι φωτογραφίες γίνονταν η «απόδειξη» των μικρών αλλαγών που είχα καταφέρει και δεν «έβλεπα» στον καθρέπτη.

Διαβάστε επίσης