Κάθοδος Σπίρτζη για την Πατρών-Πύργου

Ο υπουργός Χ. Σπίρτζης έχει κληθεί στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που θα γίνει στον Πύργο, το διήμερο αυτή την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, από την εφημερίδα «Πατρίς». Ο κ. Σπίρτζης καλείται βρεθεί στην περιοχή και να εγγυηθεί για τις εκκρεμότητες την έναρξη της Πατρών-Πύργου.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και φορείς της Ηλείας πιέζουν αυτή την περίοδο την Κυβέρνηση προκειμένου να οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα έναρξης της Πατρών Πύργου, είτε με επίσκεψη του υπουργού Υποδομών στον Πύργο μέχρι την Κυριακή, είτε με απευθείας επαφή στην Αθήνα.
Για την Πατρών-Πύργου παραμένει σε εκκρεμότητα η εργολαβίες Νο. 3 (Κυλλήνη - Αμαλιάδα) και Νο. 2 (Αμαλιάδα - Δουνέικα) και η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τον Μάρτιο είναι εφικτό να κλείσουν και αυτές οι εκκρεμότητες.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που έγινε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στο υπουργείο Υποδομών στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και παρουσία γενικού δευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Ιωάννη Καρνέση, επιβεβαιώθηκε ότι οι υπόλοιπες έξι εργολαβίες προχωρούν στη Βουλή προς κύρωση, με στόχο την άμεση υπογραφή των συμβάσεων. Αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμα.
Οσον αφορά το θέμα με το τρένο στην Πάτρα, εκτός από την μελέτη για την υπογειοποίηση στο τμήμα Ρίο - Κανελλοπούλου η οποία θα παραδοθεί στο δήμο Πατρών, ΟΣΕ και Περιφέρεια ανακοινώνουν την έναρξη μελέτης για τη διέλευση της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στην πόλη και τη διασύνδεσή με το νέο λιμάνι της Πάτρας. Εκκρεμεί σταθερά το ερώτημα της διασφάλισης χρηματοδότησης. Η αντιπολίτευση αμφιβάλλει ζωηρά...
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Εκπρόσωπος της ΝΔ στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του Πύργου είναι ο βουλευτής Αττικής Αθανάσιος Μπούρας, του Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος ενώ θα μιλήσει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου, οι περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης κ.ά.
 

Διαβάστε επίσης