Γερμανία: Η καγκελάριος Μέρκελ υποσχέθηκε βοήθεια στο Μαλί

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δεσμεύθηκε χθες Παρασκευή ότι η χώρα της θα συνεχίσει να προσφέρει υποστήριξη στο Μαλί, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Ιμπραΐμ Μπουμπακάρ Κεϊτά στο Βερολίνο.

Για τη Μέρκελ, το Μαλί είναι ανάγκη να εξασφαλίζει υψηλότερη αξία από τα αγαθά που παράγει και εξάγει, όχι απλώς διαθέτοντας βάμβακα, για παράδειγμα, αλλά δημιουργώντας προστιθέμενη αξία χάρη στην επεξεργασία του.

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα πως η υποστήριξη του Βερολίνου στο Μαλί θα συμβάλλει να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση, επανερχόμενη στη θεματική που κυριάρχησε στις επαφές της κατά τη διάρκεια της περιοδείας της σε τρία κράτη της Δυτικής Αφρικής πέρυσι.

Από την πλευρά του, ο Κεϊτά στάθηκε στην πρόκληση που εγείρει για το Μαλί αλλά και για την υποσαχάρια Αφρική στο σύνολό της η μάστιγα της τρομοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνησή του δεν μάχεται μόνο για λογαριασμό της χώρας, αλλά και για όλο τον κόσμο. Το Μαλί χρειάζεται κατά συνέπεια την υποστήριξη άλλων χωρών, συμπλήρωσε.

Η Μπούντεσβερ — ο γερμανικός στρατός — συνεισφέρει δυνάμεις στην αποστολή του ΟΗΕ για τη σταθεροποίηση στο Μαλί.

Διαβάστε επίσης