Πάτρα: Την Τετάρτη εκδήλωση - αφιέρωμα στη συγγραφέα Μαρίνα Καραγάτση

ΣΤΙΣ 6.30ΜΜ , ΣΤΟ BRIGHT SIDE STUDY ROOM , ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ 45.

To Bright Side και το Βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου - Παπαχρίστου σας προσκαλούν στην Εκδήλωση - αφιέρωμα στη συγγραφέα Μαρίνα Καραγάτση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 6.30μμ, στο Bright Side Study Room , Φιλοποίμενος  45.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου.

Με τη Μαρίνα Καραγάτση θα συνομιλήσουν:

Η Κρίστυ Κουνινιώτη, πολιτιστική συντάκτρια της εφημερίδας Πελοπόννησος
Η Γιώτα Ξυλιά, φιλόλογος
Η Ελένη Ροδοπούλου, φιλόλογος
Η Βούλα Αβραμίδη, εκπαιδευτικός
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εκπαιδευτικός.

Αποσπάσματα από το βιβλίο "Το ευχαριστημένο" θα διαβάσει η συγγραφέας Μαρίνα Καραγάτση και η Γεωργία Καραμπέτσου, φιλόλογος.

Η κόρη του συγγραφέα Μ. Καραγάτση στο μυθιστόρημά της "Το ευχαριστημένο" μας μεταφέρει στο πατρικό της σπίτι αφηγούμενη αποσπάσματα από τη ζωή με τον πατέρα της.

Η συγγραφέας δανείζεται τα λόγια προσφιλών της προσώπων και τους ξαναδίνει φωνή. Με τρεις παράλληλους μονολόγους μιας ανοιξιάτικης μέρας του 1950 και ένα θεατρικό μονόπρακτο μιας ανοιξιάτικης μέρας του 2006 αναπλάθει βιώματα και ενδόμυχους συλλογισμούς του Καραγάτση, του αντιπροσωπευτικότερου ίσως συγγραφέα της γενιάς του, της Λασκαρώς, καρτερικής και δυνατής υπηρέτριας του σπιτιού, και της γιαγιάς Μήνας, μιας αρχόντισσας της Άνδρου.

Σιωπηλή αλλά διαρκώς παρούσα, η Νίκη Καραγάτση, η ζωγράφος που παραμένει με την ευαισθησία και τους χαμηλούς της τόνους πάντα επίκαιρη. Μέσα από την ιστορία μιας οικογένειας ξαναζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή.(Οπισθόφυλλο)

Το μυθιστόρημα της "Το ευχαριστημένο" απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009 και παρουσιάστηκε στο Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Διαβάστε επίσης