Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα ψηφοφορία για το Brexit

Δύο 24ωρα απομένουν πριν την ψηφοφορία στο βρετανικό Κοινοβούλιο, επί του νέου σχεδίου, που παρουσίασε η Τερέζα Μέι, επιχειρώντας να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο του Brexit.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν κατατεθεί τροποποιήσεις από διάφορες πλευρές, εκ των οποίων κάποιες θα τεθούν σε ψηφοφορία προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση, η οποία θα τεθεί στην κρίση της Βουλής των Κοινοτήτων.

Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες να αποκλειστεί το Brexit χωρίς συμφωνία συνεχίζουν να διχάζουν το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα.

Η πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα The Sunday Times, εκτιμά πως οι προσπάθειες να αποτραπεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία για τους όρους, το λεγόμενο no-deal Brexit, έχουν σκοπό να αποτραπεί εντελώς το Brexit.

Αντιθέτως, ο υφυπουργός Άμυνας Τομπάιας Έλγουντ τονίζει, όπως και άλλα κυβερνητικά στελέχη, πως η αποχώρηση χωρίς συμφωνία πρέπει να αποφευχθεί, καθώς το ζήτημα είναι προφανές πως συνεχίζει να διχάζει το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα. «Είναι λάθος η κυβέρνηση και ο επιχειρηματικός κόσμος να επενδύσουν επιπλέον χρόνο και χρήμα σε μια έκβαση χωρίς συμφωνία που θα μας κάνει πιο φτωχούς, πιο αδύναμους και πιο μικρούς στα μάτια του κόσμου» δήλωσε.

Διαβάστε επίσης