Ο Μαδούρο υποστηρίζει ότι θα παραμείνει πρόεδρος μέχρι το τέλος της θητείας του το 2025

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει το αξίωμά του μέχρι το τέλος της δεύτερης προεδρικής του θητείας το 2025.

«Θα συνεχίσω να διευθύνω τη χώρα όλα τα χρόνια που θα πρέπει να κυβερνήσω ως πρόεδρος της δημοκρατίας μέχρι το 2025, με την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών και του στρατού», ανέφερε ο Μαδούρο, απευθυνόμενος στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης μια νέα μεταρρύθμιση κατά της διαφθοράς στη χώρα.

«Ζητώ την υποστήριξή σας για τη διενέργεια αυτής της μεταρρύθμισης για την καταπολέμηση της διαφθοράς προκειμένου να προσδιορίσουμε νέους τύπους εγκλημάτων και νέων τύπων ποινών καθώς και να αναβαθμίσουμε τις ποινές για όλα τα εγκλήματα [διαφθοράς]», δήλωσε ο Μαδούρο.

Ανακοίνωσε τη δημιουργία της εθνικής κεντρικής υπηρεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία θα είναι υπεύθυνη τόσο για τις έρευνες για εγκλήματα διαφθοράς όσο και για τις ποινές τους.

Οι παρατηρήσεις έγιναν εν μέσω της τρέχουσας πολιτικής κρίσης στη Βενεζουέλα.

Την Τρίτη, η αντιπολιτευόμενη Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας υιοθέτησε μια δήλωση που υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος Μαδούρο είναι σφετεριστής. Την Τετάρτη, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιδο αυτοαναγορεύθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή και η Κολομβία, μεταξύ άλλων, αναγνώρισαν τον Γκουάιδο ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ενώ άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του Μεξικού, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο Μαδούρο.

Διαβάστε επίσης