Έξι μήνες μετά τον θάνατο του Άγγελου Φιλιππόπουλου ...ξέχασαν την οικογένειά του

έχασε τη ζωή σε εργοστάσιο

Ξεχασμένη από όλους έχει μείνει η χήρα του αδικοχαμένου Άγγελου Φιλιππόπουλου ο οποίος πριν από έξι μήνες έχασε τη ζωή του σε εργοστάσιο στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών. Η Νίκη Φιλιπποπούλου, ανάπηρη, μεγαλώνει μόνη της δύο ανήλικα παιδιά εκ των οποίων το μικρότερο χρειάζεται συχνή ιατρική φροντίδα.

Η σύζυγος του αδικοχαμένου Άγγελου η Νίκη Φιλιπποπούλου  δήλωσε: Μπαίνουμε στον έκτο μήνα και το ιατροδικαστικό πόρισμα δεν έχει έρθει ακόμα. Έξι μήνες δύσκολοι για μένα και την οικογένειά μου, για τα παιδιά μου. Σε άλλες περιπτώσεις βλέπουμε πως τα πορίσματα βγαίνουν γρήγορα, ενώ σε μένα όχι. Τελικά το κράτος είναι δίπλα στη μάνα, ή όχι; Όπως έχω αναφέρει ξανά έχω δύο παιδιά, ένα έξι ετών και ένα ενός έτους και το μικρότερο έχει ανάγκη από ιατρικές επεμβάσεις. Όλα αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσω μόνη μου, είναι ένας αγώνας. Με βλέπει το παιδί μου και καταλαβαίνει την κατάστασή μου… Το μόνο που ζητάω είναι να βγει το πόρισμα, να μάθω τι έγινε στον άνθρωπό μου, γιατί δυστυχώς ακούω χίλια-δύο και λυπάμαι πραγματικά γιατί ο καθένας… βγάζει τα δικά του πορίσματα… Αυτό με πονάει πάρα πολύ γιατί ξέρω ποιος ήταν ο Άγγελος, ξέρω τι άνθρωπος ήταν.

Στην  ερώτηση αν τελικά βοήθησαν  όσοι είχαν πει πως θα βρίσκονταν δίπλα της όταν χάθηκε ο Άγγελος, η απάντηση είναι θλιβερή: « Δυστυχώς όχι. Είχαν πει ότι ο Άγγελος ήταν ένας πολύ καλός υπάλληλος, ένα πολύ καλό παιδία και θα στηρίξουμε… Που είναι τώρα; Πουθενά, είναι εξαφανισμένοι. Ακόμα και όταν ο Άγγελος πέθανε κανένας από την εταιρία δε με ειδοποίησε, θα βρίσκονταν τώρα δίπλα μου;»

Η κ. Νίκη αναφέρεται και στην  επερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για το θέμα: «Κατ’ αρχάς ευχαριστώ την κα Κανέλλη που ασχολήθηκε με το πρόβλημά μου. Ίσως σαν γυναίκα καταλαβαίνει τι περνάει μία μάνα μόνη μεγαλώνοντας δύο παιδιά χωρίς βοήθεια. Όμως ούτε η Πολιτεία, ούτε ο υπουργός ο κ. Φάμελλος που είχε απαντήσει δεν είναι δίπλα στην οικογένεια, είναι όλοι απόντες. Που πρέπει να φτάσω για να βρω το δίκιο μου; Χάθηκε ένας άνθρωπος, όχι ζώο. Χάθηκε ένας άνθρωπος 32χρονών, που ήταν δίπλα στην οικογένειά του. Έχω μείνει μόνη μου, είμαι άτομο με αναπηρία χωρίς καμία βοήθεια πέραν της οικογένειάς μου και ενδιαφέρει κανένα το πώς περνάω, είναι όλοι απόντες»

patrisnews.com 

Διαβάστε επίσης