Συλλαλητήριο: Σοκάρουν οι φωτογραφίες των αστυνομικών που τραυματίστηκαν

Στο "φως" οι φωτογραφίες αστυνομικών που τραυματίστηκαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής, 20.01.2019, στο Σύνταγμα. Πολλοί εξ αυτών παραμένουν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο με κατάγματα. Τι εντολές είχαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Την σφοδρότητα με την οποία επιτέθηκαν οι… γνωστοί – άγνωστοι στους αστυνομικούς των ΜΑΤ και τις ΥΜΕΤ που βρέθηκαν στο άνω μέρος της Βουλής, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την είδαμε όλοι σε… ζωντανή μετάδοση. Αποτυπώνεται όμως και στις φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται τα τραύματα που υπέστησαν οι αστυνομικοί.

Δείτε τις εικόνες

Με μεταλλικά αντικείμενα, σφυριά, καδρόνια και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ στο… μενού, οι οργανωμένοι ακραίοι που έδρασαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πληροφορίες από την Αστυνομία. Σκοπός τους ήταν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, με άγνωστες συνέπειες, στην περίπτωση που τα κατάφερναν.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ, 28 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με κατάγματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και μάλιστα παραμένουν για νοσηλεία, καθώς έχουν σπασμένα δάχτυλα και σπασμένα πλευρά. Παράλληλα, δυο από αυτούς έχουν υποστεί σοβαρά κατάγματα, ο ένας στο γόνατο και ο άλλος στον αστράγαλο.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές από την ΕΛ.ΑΣ, οι εντολές που είχαν οι αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, ήταν για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, πλην όμως όταν η κατάσταση άρχισε να γίνεται επικίνδυνη, τότε δόθηκε η εντολή για χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα ο καπνός από τα χημικά να επεκταθεί σ ένα μεγάλο μέρος του συλλαλητηρίου. Λόγο της πνιγηρής ατμόσφαιρας, αλλά και των συνεχιζόμενων επεισοδίων, τόσο στην ανωφέρεια της Βουλής, όσο και μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, μεγάλος όγκος του συλλαλητηρίου αποχώρησε προκειμένου να προφυλαχθεί τόσο από τα επεισόδια όσο και από τα χημικά.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ ενισχύονταν συνεχώς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα κύματα των επιθέσεων από κρανοφόρους και κουκουλοφόρους που κρατούσαν στα χέρια τους Ελληνικές σημαίες τυλιγμένες σε στειλιάρια, ενώ παράλληλα τα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες, τόσο από τα ΜΑΤ και την ΥΜΕΤ, όσο και τους παρευρισκόμενους στο συλλαλητήριο που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια και είχαν πνιγεί από τα δακρυγόνα.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ