Standard & Poors: Παραμένει στο Β+ η Ελλάδα - Θετικό το outlook

τι αναφερεται στην εκθεση

Στα ίδια επίπεδα άφησε το rating της ελληνικής οικονομίας η Standard & Poors, αφού διατηρήθηκε η πιστοληπτική αξιολόγηση Β+/Β, με το το outlook να είναι θετικό.

Ειδικότερα, στη χθεσινή έκθεση υπογραμμίζεται πως ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης της χώρας, από το 2019 έως και το 2022, θα βρεθεί στο 2,4%, γεγονός το οποίο οφείλεται στην τόνωση της εγχώριας ζήτησης, καθώς και στην αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα που έχει καταγραφεί.

Η S&P τονίζει, επίσης, ότι παρά τον όγκο του κρατικού χρέους, το προφίλ είναι θετικό, επισημαίνοντας τον μακροχρόνιο ορίζοντα ωρίμανσης και τα διαχειρίσιμα επιτόκια.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει πως αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ βελτιωθούν και οι συνθήκες στον κλάδο των τραπεζών, τότε η ανάπτυξη μπορεί να λάβει νέα ώθηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θετικό outlook δείχνει την πρόθεση της Standard & Poors να αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία, εντός του τρέχοντος έτους, με την προϋπόθεση να ενισχυθεί η ανάπτυξή της χώρας.

Ο οίκος είχε προαναγγείλει την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν uα προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης για την Ελλάδα.

Πηγή:sofokleousin.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ