Δράση και στην Πάτρα, είχε η σπείρα που "ρήμαζε" καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών - Πώς απενεργοποιούσαν το σύστημα ασφαλείας των προϊόντων! Τα ... πωλούσαν στο ίντερνετ

Συνελήφθησαν εννέα μέλη της οργάνωσης

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από αλυσίδα καταστημάτων εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογικών προϊόντων.

Πρωινές ώρες της 15-1-2019, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθησαν εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, μέλη της οργάνωσης, καθώς και ένας (1) 46χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή. Αναζητούνται επιπλέον τέσσερις (4) ημεδαποί συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, οι δράστες από το τέλος του έτους 2018, είχαν συστήσει συμμορία αποτελούμενη τουλάχιστον από δεκατρία (13) άτομα, τα οποία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία (απενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας των προϊόντων), διέπρατταν κλοπές από αλυσίδα καταστημάτων εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογικών προϊόντων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω ειδικά σχεδιασμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε έρευνα που έγινε σε έξι (6) οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, τα χρηματικά ποσά των -1.100- ευρώ και των -35- δολαρίων Η.Π.Α, δύο (2) κάρτες γραφικών, δύο (2) tablet , έξι (6) κινητά τηλέφωνα, ένα (1) πιστόλι και δύο (2) γεμιστήρες.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μια (21) περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων δεκαοκτώ (18) στην Αττική, μια (1) στην Πάτρα και δύο (2) στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης