Άλλοι 6,5 τόνοι βρέθηκαν στο πλοίο με τα ναρκωτικά των τζιχαντιστών

στην κρητη

Νέα στοιχεία έρχονται στο… φως από τις έρευνες στο πλοίο «Ανδρέας» που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης και πριν 13 περίπου μήνες εντοπίστηκαν στα αμπάρια του πάνω από 6 τόνους χασίς – σοκολάτα.

Μετά από πληροφορίες που είχαν οι αρχές, τη Δευτέρα ξεκίνησαν νέα έρευνα στο πλοίο κάνοντάς το «φύλλο και φτερό» και εντόπισαν σε ειδική κρύπτη επιπλέον έξι τόνους χασίς – σοκολάτα.

Μάλιστα, πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει εντοπιστεί και κατασχεθεί στην Ελλάδα καθώς συνολικά το πλοίο «Ανδρέας» μετέφερε 12 τόνους και 738 κιλά και 500 γραμμάρια χασίς – σοκολάτα και 258.000 δισκία «Captagon», γνωστά ως τα «χάπια των τζιχαντιστών» με την συνολική τους αξία να ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω πλοίο τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν εντοπιστεί έξι τόνοι, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6 .177,800) κάνναβης, συνολικής αξίας 70 εκατ.ευρώ.

Πού ήταν κρυμμένα οι υπόλοιποι έξι τόνοι χασίς – σοκολάτα

Οι έρευνες ξεκίνησαν χθες από ειδικό κλιμάκιο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος που έφτασε στην Αγία Γαλήνη μετά από νεότερες πληροφορίες.

Οι λιμενικοί έψαξαν κάθε σπιθαμή του πλοίου και βρήκαν μία κρύπτη, που βρίσκονταν στα αμπάρια του ρυμουλκού, όπου υπήρχαν συσκευασίες που περιείχαν 6 τόνους, 561 κιλά και 700 γραμμάρια χασίς – σοκολάτα καθώς και 258.000 δισκία «Captagon».

Διαβάστε επίσης