Πάτρα: Ο Χρήστος Μπακαλάρος στηρίζει την υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου

Την απόφασή του να στηρίξει τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ως υποψήφιο δήμαρχο της Πάτρας, ανεξάρτητα από το εάν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος ή όχι, γνωστοποιεί ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Μπακαλάρος, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Γνώμη, εκφράζει αφενός την απογοήτευσή του για το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής και αφετέρου, την ανάγκη συσπείρωσης δυνάμεων με στόχο, όπως τονίζει μία νέα δημοτική αρχή που θα ξαναβάλει την Πάτρα… στον 21ο αιώνα.

Μάλλον δεν χρειάζεται να σας ρωτήσω εάν παραμένετε «ενεργός πολίτης» καθώς αυτό είναι μάλλον κάτι δεδομένο, θα σας ρωτήσω όμως εάν εξακολουθεί να υπάρχει μέσα σας η «φλόγα» για τον δήμο της Πάτρας και αν θα συμμετέχετε στις προσεχείς εκλογές.

Ασφαλώς και παραμένω ενεργός πολίτης και ασφαλώς, επίσης, εξακολουθεί να με ενδιαφέρει η τύχη και το μέλλον της Πάτρας. Άλλωστε, παραμένω δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη «Νέα Πόλη» του Κώστα Χριστόπουλου και στο επόμενο διάστημα θα σταθμίσω όλες τις παραμέτρους σχετικά με την δική μου υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές.

Όπως είπατε, πριν πέντε χρόνια συνεργαστήκατε με τον Κώστα Χριστόπουλο και τη «Νέα Πόλη». Ενόψει των επόμενων εκλογών, έχουν αλλάξει τα δεδομένα για εσάς;

Φυσικά και έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Και για μένα, αλλά και γενικότερα. Τότε, πίστεψα και διακήρυξα ότι η υποψηφιότητα του Κώστα Χριστόπουλου ήταν αυτή που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στην πόλη προς το καλύτερο και γι’ αυτό αποφάσισα να συνεργαστώ μαζί του. Τώρα πια όμως, αφενός ο Κώστας Χριστόπουλος δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και αφετέρου, η πόλη έχει αλλάξει επίπεδο, κατά τη γνώμη μου προς το πολύ χειρότερο, υπό μία δημοτική αρχή που εκφράζει απόλυτα την γραμμή του ΚΚΕ και όχι τις ανάγκες της πόλης. Δυστυχώς, η δημοτική αρχή Πελετίδη έριξε τον πήχη πολύ χαμηλά και μείωσε στο ελάχιστο τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις πολλών για την Πάτρα. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα. Και μπορεί να γίνει μόνο μέσα από μία δυναμική υποψηφιότητα, που μπορεί να συσπειρώσει υγιείς δυνάμεις από πολλούς πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Μεταξύ των υποψηφιοτήτων που έχουν ήδη εκδηλωθεί, διακρίνετε κάποια με τα χαρακτηριστικά που αναφέρετε;

Θέλοντας να είμαι ξεκάθαρος και ανοιχτός, σας λέω λοιπόν, ότι πιστεύω πως μία υποψηφιότητα που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι του Γρηγόρη Αλεξόπουλου. Και είναι μία υποψηφιότητα, που δεν έχω κανέναν λόγο να κρύψω ότι στηρίζω, πιστεύοντας πως δεν είναι απλά μία υποψηφιότητα που μπορεί να φέρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, αλλά και μία υποψηφιότητα που πραγματικά μπορεί να συμβάλλει ώστε η Πάτρα να αλλάξει εποχή. Γιατί, κακά τα ψέματα, η Πάτρα με την σημερινή δημοτική αρχή, έμεινε ακόμα πιο πίσω και δεν της αξίζει. Ζούμε στο 2019 και χρειαζόμαστε μία πόλη με εξωστρέφεια, που να βοηθάει την ανάπτυξη και να στηρίζει τις δημιουργικές δυνάμεις. Και όχι έναν στυγνά κομματικό δήμο που να αρνείται την πρόοδο και το μέλλον. Η Πάτρα πρέπει να ξαναμπεί στον 21ο αιώνα!

Πιστεύετε λοιπόν ότι η υποψηφιότητα του κ. Αλεξόπουλου μπορεί να συσπειρώσει πολλές δυνάμεις και να διαμορφώσει έναν συνδυασμό που θα αναδειχθεί «πρωταγωνιστής» των εκλογών;

Και το πιστεύω, αλλά νομίζω ότι αποτελεί και μονόδρομο, η στοίχιση όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης στο πλευρό ενός ανθρώπου με μεγάλη πορεία και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, που ταυτόχρονα όμως έχει δείξει πως μπορεί να συνομιλήσει και να συνεννοηθεί με όλους, υπηρετώντας το κοινό καλό. Βρισκόμαστε σε μία εποχή που όλοι όσοι θεωρούμε ως απολύτως απογοητευτική την εικόνα και την κατάσταση της Πάτρας σήμερα, πρέπει να διαμορφώσουμε μία μεγάλη συμμαχία, για μία πόλη που αξίζει πολλά περισσότερα.

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ